Flaş Haber Yeni

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER, BURDURLULARIN KONUĞU OLDU

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER, BURDURLULARIN KONUĞU OLDU

Genel Başkan Akşener, “Esnaflarımız bu ülkenin ekonomisinin bel kemiğidir” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2 buçuk yıldır sürdürdüğü Türkiye çapındaki esnaf ziyaretlerinin 80. durağı Burdur oldu. Başkan Akşener, bugün Burdur’da Aşağı Pazar esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Akşener, Burdur Aşağı Pazar esnaf ziyareti öncesinde Burdurlulara hitap etti.  Konuşmasına helallik isteyerek başlayan Akşener, “Önce aranızda olduğum için büyük bir heyecan duyduğumu sizlerle paylaşmak isterim. Günün bu saatinde işinizi gücünüzü bıraktınız buraya geldiniz. Bu benim için çok büyük bir vebal. Hakkınızı bana helal edin. Allah beni ve arkadaşlarımı sizlerin karşısında mahcup etmesin.” dedi.

-Akşener; il il, esnaf esnaf geziyor

Genel Başkan Akşener konuşmasının devamında, “20 Ocak 2020’den beri ben il il, esnaf esnaf, ilçe ilçe arkadaşlarımla beraber geziyorum. Bu esnaf dükkânlarının içinde her ekonomik değerden, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, ev kadını, çiftçisi, besicisi, üreticisi, sanayicisi, işçisi, memuru, emeklisi, işsiz genci aklınıza ne geliyorsa her bir sosyal kesimden bir kişi ile karşılaşırsınız ve o insanların dertlerini dinlersiniz. Esnaflarımız bu ülkenin ekonomisinin bel kemiğidir. Bizim gibi ülkelerin özellikle bizim ülkemizin bel kemiği esnaftır. Onlar müşterilerini baş tacı gibi karşılar. Müşterilerine veli nimet gibi bakar. Şimdi esnaflar unutuldu, köylü unutuldu, çiftçi unutuldu, süt üreticisi unutuldu, besici unutuldu, emekli zaten unutuldu, EYT’li unutuldu, gençler unutuldu ama enteresan bir şey var unutulmayan beşli çete var.” açıklamasında bulundu.

-“Dedik ki, Bu defa atılacak gübreyi ücretsiz yapın”

Çiftçinin desteklenmeye ihtiyaç duyduğuna işaret eden Akşener, “Bugün de buradan aynı yolculuklarımdan birisindeyim. Biraz evvel Yeşilova’daydık orada esnaf ziyareti yaptım. Yeşilova’ya tarlalar çok dikkatimi çekti kimisi boş, kimisinin üzerindeki ekinler ise küçük. İl Başkanımız bana dedi ki ‘gübre atılamadı ekinler küçük kaldı.’ Anadolu’yu dolaşırken bu esnaf dükkanlarının içinde çiftçilerle karşılaştık. Onların seslerini gruba getirdim ben. Milletvekili arkadaşlarımız soru önergeleri, araştırma önergeleri verdiler. Dedik ki, Bu defa atılacak gübreyi ücretsiz yapın, çiftçimiz ücretsiz olarak tarlasına o gübreyi atsın.” sözlerine yer verdi.

“ELBET BU SEÇİM GELECEK”

Konuşmasının devamıda, “İtibar nasıl olur biliyor musunuz itibar ülkemizin nüfus cüzdanının, ülkemizin pasaportunun, ülkemizin parasının değeriyle olur.” diyen Akşener ayrıca gelecek olan seçimlere de şu sözlerle vurgu yaptı; “Elbet bu seçim gelecek. Ama erken ama zamanında seçim gelecek. Seçmen veli nimet olarak, demokrasi içinde, sandıklarda helal oylarınızı bu harami düzen bozulsun diye kullanacaksınız. Sandıklar patlayacak. Biz de sizin helal oylarınızı namusumuz belleyeceğiz ve onları koruyacağız.”

“CEVİZ EZMESİ ÜRETİLEMİYOR”

Konuşmasında şeker satışları ve esnafın tatlı üretim durumuna da değinen Akşener, “Bayram geçti yine bayram geliyor. Lokum yapan, tatlı yapan esnafımız var. Burdur’da şeker fabrikası var. Şekeri nasıl alıyorsunuz? 3 kilo alıyorsunuz, komşunuzu gönderiyorsunuz bir 3 kilo daha alıyorsunuz, apartmandaki kardeşinizi gönderiyorsunuz bir 3 kilo daha alıyorsunuz. Esnaf kardeşlerim bir çuval şeker alamıyor. Başkanımız diyor ki Burdur’da ceviz ezmesi de üretilemiyor.” dedi.

Başkan Akşener son olarak; bir vatandaşın, yeğenini Afyonkarahisar’da yabancı uyruklu kişilerin dövdüğü iddiası üzerine, sığınmacı konusuna değindi. Akşener, “Türkiye’nin her yerinde esnafın, üreticinin, işsiz gencin derdi ortak ama aynı zamanda bu ülkeye gelen sığınmacı diye bir problem var. 5 buçuk Milyon insanı memleketinden koparıp bu ülkeye getirdiler. Sonra bu insanların gelme süreleri 10, 12 yıl oldu. Buradan ne zaman nasıl kendi ülkelerine gidecekler belli değil. Türkiye’de ki bu problemleri çözmek bizim görevimiz. Helal oylarınızla sandıkta bu harami düzeni el ele verip yıkacağız. Ondan sonra da Türkiye’nin makus tarihini birlikte beraber değiştireceğiz.” dedi.

AKŞENER ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Konuşmalarının akabinde Genel Başkan Akşener ve ekibi Aşağı Pazar esnafını ziyaret etti. Akşener, esnaf ziyaretleri kapsamında iş insanı Hasan Ali Daldal’ı da iş yerinde ziyaret etti. Hasan Ali Daldal ile kısa bir sohbette bulunan Akşener, daha sonra Daldal ailesi ile tanıştı.

AKŞENER, BURDUR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Genel Başkan Akşener ve beraberinde İyi Parti heyeti, esnaf ziyaretleri sonrasında Burdur Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Akşener ve İyi Parti Heyeti, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından karşılandı. Başkan Ercengiz’in makamında yapılan görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Başkan Ercengiz, ziyaret sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Millet İttifakı ortağımız İyi Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener Hanımefendi’yi ve İyi Parti Örgütümüzü Belediyemizde misafir ettik. İçten ve dinamik tavrıyla bizleri onurlandırdılar. Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mine KAYA