Flaş Haber Yeni

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 103. YILINDA BURDUR’DA ANMA PROGRAMI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 103. YILINDA BURDUR’DA ANMA PROGRAMI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yılında Burdur’da anma programı düzenlendi

Burdur’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Burdur Valisi Türker Öksüz, İstiklal Marşının, aziz milletin birlik ve beraberliğini bugünlere ulaştıran bağımsızlık beyannamesi olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı’nın Türk Milletinin ortak sesi ve vicdanı olarak ilelebet söylenmeye devam edeceğine vurgu yapan Vali Öksüz; “ İstiklâl Mücadelemizi en iyi şekilde anlatması bakımından büyük bir manası olan bu mısralar "Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.” sözlerinde vurgulandığı ve işaret edildiği üzere, ‘Türkiye Yüzyılı’nda da' istiklalden istikbale istikametimiz; özgür, büyük ve güçlü Türkiye ülküsünü yüceltme kararlılığımız, yılmaksızın büyük bir azimle devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.

 Günün anlamını belirten konuşmayı yapan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ozan Kara:

“İman ve inançla Mehmet Akif’in gönlünden diline düşen mısralar ve bu mısraların anlamları alelade cümleler değil, soğuk odada tahta masada sarı saman kağıdına yazılan, gecenin karanlığında duvara kazınan incilerdir. Meclis kürsüsünde defalarca okunan, okundukça yüreklerde körüklenen bir ateş, dalga dalga Anadolu'ya yayılan alevdir. "Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım." dizesindeki inanç ve kararlılıktır bu mısralar. Marş için vaat edilen ödülü, kendi bedeni yerine, cephedeki askerin bedeni üşümesin diye vakfa bağışlayan, kendi bedeni kış ayazında üşürken memleket ve hürriyet sevdası ile dolu olan ruhu, alev alev yanandır Mehmet Akif.

Sadece İstiklal Marşı şairi değildir Mehmet Akif Ersoy. Milletimizin verdiği mücadeleyi en güzel şekilde anlatan ve böylece milletimizin sesi olandır. Bu vatan bizim, bu bayrak bizim oldukça ne yüreklerden Akif ne de dilimizden hürriyet eksik olacak. Bunu yaşatacak, ayakta tutacak olan bizleriz.

Dünya var oldukça, bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın gölgesinde, marşımız söylenecek ve bayrağımız özgürce dalgalanacak. Mehmet Akif’in dediği gibi "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak." Bizlerde Asımın Nesli olarak bir kez daha haykırıyoruz, korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız.”

Programda, il genelinde okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Burdur Valisi Türker Öksüz ve protokol üyeleri tarafından ödül verildi.

  

 

İstiklal Marşı Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenci tarafından İstiklal Marşı okundu.

Programın sonunda, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ‘Radyo Tiyatrosu’ ve oratoryo gösterileri gerçekleştirildi.

 

  

Hale Pak