Flaş Haber Yeni

İSTANBUL’UN ÖĞRENCİ SIRALARI BURDUR’DA YAPILIYOR

İSTANBUL’UN ÖĞRENCİ SIRALARI BURDUR’DA YAPILIYOR

Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü atölyelerinde öğrenci sıraları yapılıyor. Öğrencilerin hem uygulamalı, hem de pratik olarak ders görüp  bir miktar da ücret almalarına vesile oluyor. Ham Malzemeleri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen öğrenci sıraları metal, mobilya ve boyama işlemlerinin ardından  tırlarla İstanbul’a gönderiliyor.

 Gazetemiz muhabirine konuşan Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çelikkaya; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ham olarak gönderilen malzemeleri kesme, şekillendirme, kaynak, boyama ve montaj işlemlerini yaparak üretiyoruz. Sıralarım fırın  boyası tamamlandıktan sonra ahşap kısımları monte ediliyor. Kullanıma hazır hale getiriyoruz. Öğrencilerimiz iş başı eğitimlerini de yaparak  hem burada mesleki bilgi ve becerisi kazanıyor, hem de gelir elde etmiş oluyorlar” diye konuştu.

Aylık 400 adet ders sırası ürettiklerini kaydeden Müdür Çelikkaya, yapılan ders masalarının İstanbul’a tırlarla gönderildiğini sözlerine ekledi.

İSTİHDAM GARANTİLİ OKUL

Metal Teknolojisi Alan Şefi Özcan Bilgin; “Milli Eğitim Bakanlığımızın verdiği 5 bin adetlik okul ders sırası (masa) yapımını  gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız malzemelerini kendisi gönderiyor. Biz burada birleştirmelerini, kimyasal temizliğini elektro statik boyasını  atölyelerimizde yapıyoruz.  Atölyelerimizde 30 civarında öğrencimiz hem çalışıyor, hem ailelerine ekonomik katkı sağlamaktadırlar. Bölümümüz yüzde 100 iş garantilidir. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra istedikleri takdirde fabrikalara yerleştirebiliyoruz” bilgisini verdi. 

“HEM PARA KAZANIYORUM, HEM MESLEK ÖĞRENİYORUM”

Okul öğrencisi Murat Gülenç; “Hem okuyorum hem para kazanıyorum. Hem de meslek öğreniyorum. Ayda ortalama 400-450 lira para kazanıyorum” dedi.

Halil İbrahim Kara