Flaş Haber Yeni

IPART III İKİNCİ BAŞVURU  ÇAĞRI İLANI YAYIMLANDI

IPART III İKİNCİ BAŞVURU  ÇAĞRI İLANI YAYIMLANDI

 IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı'nın yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 28 Haziran 2024 Cuma günü İkinci Başvuru Çağrı İlanını yayımladı.

BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK? NE ZAMAN BİTECEK?

81 ilden proje başvurusunun yapılacağı IPART III Programının ikinci başvurusu 12 Temmuz 2024 Cuma günü saat 09.00’da başlayacak. Başvurular TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat ofislerinde kabul edilmeye başlanacak.  

Online Proje Başvuru Sistemi 16 Ağustos 2024 tarihi saat 18.00’da kapatılırken, başvuruların son teslim tarihi 29 Ağustos 2024, saat 18.00’da yapılacak.  

YATIRIM SÜRELERİ

İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 12 (on iki) ay olarak planlanıyor.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

 IPARD III Programı 2. Başvuru kapsamında “M7 – Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirinden yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir.

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “kamu katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Söz konusu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 2.0) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir.

Ayrıca, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de dikkate alınarak ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.

TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinin adres ve telefon bilgilerine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu internet adresinde, (www.tkdk.gov.tr) İletişim başlığı altından veya 2. Çağrıya ait Bilgi Kitapçığından ulaşılabilecektir.

ÖNEMLİ HUSUSLAR

Açık alanda bitkisel üretim faaliyetleri için makine ekipman desteğine bu çağrıda başvuru yapılamayacaktır. Söz konusu yatırımlar için 2024 yılı içerisinde ayrı bir çağrıya çıkılacaktır.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na sunulan proje başvurularının inceleme süreçlerine ivedilikle başlanacak olmakla birlikte; desteklenecek projelerin duyurulması ve hibe sözleşmelerinin imzalanması, IPARD Programında yer alan kırsal alan tanımı, sıralama kriterleri ve eş finansman oranındaki değişiklikleri de içeren Program değişikliklerinin Avrupa Komisyonu tarafından resmi olarak onaylamasının ardından gerçekleştirilecektir.

Söz konusu hususlardaki gelişmelere ilişkin TKDK tarafından kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Alınan başvuruların toplam destek tutarının Çağrı için ayrılan bütçeyi aşması durumunda, IPARD Programında ilgili tedbir için belirtilen sıralama kriterlerine göre başvurular sıralanacak ve bütçenin yeterli olduğu sayıda başvuru incelenecektir.

HABER MERKEZİ