Flaş Haber Yeni

İL MÜFTÜSÜ ALİ HAYRİ ÇELİK MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA GAZETEMİZE KONUŞTU

İL MÜFTÜSÜ ALİ HAYRİ ÇELİK MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA GAZETEMİZE KONUŞTU

Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Miraç Kandili dolayısıyla gazetemiz muhabirine konuştu.

Miraç Kandili arifesinde gazetemiz muhabirine konuşan Müftü Çelik: “Miraç Kandilini tebrik ediyorum. 6 Şubat son yüzyılın felaketi olan depremin sene-i devriyesinde Rabbim bir daha ülkemize ve tüm İslam ülkelerine kaza, bela vermesin. Deprem, afeti bela ve musibetten muhafaza eylesin. Rabbim ülkemize güç, kuvvet versin.” dedi.

Miraç Kandili arefesinde gazetemiz muhabirine konuşan Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Burdur İl Müftülüğü olarak Kahramanmaraş depreminin 1. yıl dönümü olan 6 Şubat 2024 Salı günü Burdur Pazar Camii’nde Devletimizin büyükleri ve gençlerimiz, vatandaşlarımız ile birlikte sabah namazı buluşması yapacağız. Mevlit, dua ve kaside ile bitireceğimiz bir programımız olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Burdur İl Müdürlüğü’ne bağlı Burdur Gençlik Merkezi’miz çorba ikram edecek. AFAD İl Müdürlüğümüz lokum ikram edecek. Aynı gün (bugün) öğle namazında ise yine Pazar Yeri Camisinde öğle namazından önce depremde hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz için ve hem vatanımızı müdafaa eden tüm şehitlerimiz için Mevlit- Şerif,  Kur’an-ı Kerim ve dua programımız var. Emniyet Müdürlüğümüzün katkılarıyla gerçekleştirilecek program sonunda Emniyet görevlileri tarafından ikramlarda bulunulacak. Akşam ise Miraç Gecesi’ni yaşayacağız. Peygamberimizin Mekke'deki Mescidi Haram'dan Kudüs'teki Mescidi Aksa’ya oradan da göklere yükseltildiği ilahi bir yolculuğun seneyi devriyesini idrak edeceğiz. İslam davetinin yapıldığı sıkıntılı günlerden sonra Allah’ın peygamberimizi taltif ettiği, ikramda bulunduğu, onurlandırdığı bir gecede göğün kapılarının açılıp Peygamberimizi katına kabul ettiği ve dolayısı ile müminlere rahmet gönderilen Peygamberimizin mazhar olduğu ilahi müjdelerler; acılar sıkıntılar, afetler üst üste geldiği bugünlerde Miraç Gecesiyle bize de Allah Teâla bir mesaj veriyor. Karanlığın en kötü yaşandığı her dönemde Allah müminlere aydınlığın müjdesini ihsan etmiştir. Bizler de hastalık, deprem ve felaketlerle boğuşan Müslümanlar olarak Rabbimizin katından bizi rahmetiyle sarıp sarmalayacak müjdeler bekliyoruz. 

Miraç Gecesi’nin bizim üzerimizdeki etkisi, bize neler kazandırdığı, Allah’a nasıl yaklaşacağımız konusunda hem muhasebe yapacağız hem de sıkıntılı günlerde Peygamberimizin nail olduğu lütufları düşüneceğiz. Dünya imtihanındaki acılarımız, sıkıntılar, bunların bir gün sona ereceği, gerçek kazanımın ahirette olacağı, bu vesile ile Muradın yaşandığı Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’nin gölgesinde Gazze’de sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerimizin de acılarının bir gün biteceği, felaketlerin sona ereceği, asıl kazananın Allah’ın yanında olanların, Yaratılış gayesine sahip çıkanların, insanlığın hayrı için çalışanların olacağını idrak edeceğimiz gece olacaktır. Bu geceyi anlamak için hayatımıza çeki düzen verip, günahlarımız tövbe ederek, hayatımızın muhasebesini yapacağız hem de yaratılış gayemize ne kadar uygun yaşadığımızı kontrol edeceğiz. Yaşanan depremle dünyanın fani olduğunu b kâinatı yaratan Rabbimizin izniyle nefes alıp verdiğimizi Mülkün yegâne sahibinin Allah olduğunu hep birlikte gördük. Dolaysıyla O'na yönelip O'nun rızasını kazanmak dışında yaşanılan her hayatın boş olduğunu kavradık. Millet olarak bir güzelliğimizi daha tüm dünyaya gösterdik; Millet olarak acıyı hep beraber hissedip depremzede kardeşlerimizin yardımına koştuk. Rabbim bu güzel hasletlerimizi devam ettirmeyi nasip eylesin.

Miraç Gecesini fırsat bilip kulluğumuzu tazelemeyi, hata ve kusurlarımızdan vazgeçip, günahlarımıza tövbe ederek, hayatımıza yeni bir sayfa açmak bu gecedeki en büyük kazancımız olacaktır. Rabbim bu geceyi hakkıyla idrak edenlerden eylesin.   Ben buradan tüm Burdurlu tüm kardeşlerimizin Miraç Gecesini tebrik ediyorum. 6 Şubatta yüzyılın felaketi olan depremin sene-i devriyesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah tan rahmet diliyorum. Yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha ülkemize ve tüm İslam beldelerine bela ve musibet vermesin. Rabbim devletimize ve ülkemize güç, kuvvet versin.” dedi.

Müftü Çelik; “Miraç Gecesi’ni yaşadığımız şu günlerde Miracın gölgesinde, Mescid-i Aksa’da, Gazze’deki sıkıntıları bertaraf etsin. Rabbim, gücü ve kudreti ile zalimleri kahrı perişan eylesin. Müminleri de içerisinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarsın. Yine aynı şekilde Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve Dünya’nın değişik yerlerinde zulüm ve çile çeken Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

Depremde hayatını kaybeden şehitlerimiz için bütün camilerimizde Kur'an okunup dua yapılacağını sözlerine ekleyen Müftü Çelik: “ Aynı şekilde Miraç gecesinde tüm camilerimize programlar olacak. Bizim resmi programımız sabah namazında Pazar Camii’nde, Miraç Kandili programımız Ulu Camii’nde olacak.” dedi. 

Halil İbrahim Kara