Flaş Haber Yeni

İL KOORDİNASYON KURULU VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

İL KOORDİNASYON KURULU VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında 2022 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda 26 Temmuz 2022 Salı günü saat 14.30’da yapılan toplantıya,  MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Kaymakamlar,,  İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı V. J. Alb. Engin Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, İlçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı. 

Vali Arslantaş toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “İlimizde 2022 yılı Yatırım Programında önceki yıllardan devam eden ve yeni projeler ile birlikte 331 proje yer almaktadır.

Proje bedelleri toplamı 5.7 milyar TL olup,  bu projeler için  önceki yıllarda toplam 967,7 milyon TL harcanmıştır.

Programda olan 331 projeye 2022 yılında 873,3 milyon TL ödenek ayrılmış, Bu ödeneğin ilk altı ay içerisinde 525,8 milyon TL’si harcanmış olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde  60 ’dır.

Yerel yönetim yatırımlarımızda ise proje sayısı 49 adet olup; Proje bedelleri toplamı 261 milyon TL, 2022 yılında 49 projeye ayrılan ödenek ise 194 milyon TL dir. 2022 yılında ilk altı ayında bu ödeneğin 91,7  milyon TL’si harcanmıştır” dedi.

Vali Arslantaş konuşmasının ardından, Bölge Müdürlerinden başlayarak, yatırımcı kurumlarım yöneticilerine sunumlarını yapmak üzere söz verdi. Her sunumun ardından hazuruna söz verilerek, koordinasyonu gerektiren konular görüşülerek, karara bağlandı.

Haber Merkezi