Flaş Haber Yeni

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

  • 2021 yılında alınan kararlar doğrultusunda kamu ve özel sektör işyerlerinden 8 bin 555 açık iş ilanından toplam 7 bin 657  kişi işe yerleştirildiği belirtildi.
  • ---

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş Başkanlığında İŞKUR İl Müdürlüğü’nde yapıldı. 2022 yılının ilk toplantısına Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın yanı sıra  Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, İl Milli Eğitim Müdürü V. Salim Oğuz, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Yörük, Ticaret İl Müdürü Aylin Sadice Cankar, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Yüce, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Tuğay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Metin Sipahi, TİSK Temsilcisi Turan Arslan, TÜRK-İŞ Temsilcisi Mustafa Onay, Hak-İş Temsilcisi Ercan Karaca ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Selçuk Örnek katıldı.

VALİ YILIN İLK TOPLANTISININ HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısının ve toplantıda alınacak kararların hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İŞE YERLEŞME RAKAMLARI PAYLAŞILDI

Toplantıda İŞKUR İl Müdürlüğünce Burdur genelinde İstihdam ve Mesleki Eğitim alanında yürütülen çalışmalar ile ilgili Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın tarafından yapılan sunumda 2021 yılında yapılan toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda kamu ve özel sektör işyerlerinden 8 bin 555 açık iş ilanından toplam 7 bin 657  kişi işe yerleştirildiği belirtildi.

Toplantı sonrası Burdur Valiliği Basın ve Halka İlişikler Müdürlüğü aracılığı ile yapılan açıklamada;  başlatılan 492 İşbaşı Eğitim Programı kapsamında toplamda 1.420 kişi katılım sağlamış, açılan 10 Mesleki Eğitim Kursuna toplamda 187 kişilik katılım sağladığını ve 9 Toplum Yararına Programından ise 249 kişi faydalandığını bilgisi verildi.

 İŞKUR Müdürü Yunus Emre Akalın tarafından sinevizyon eşliğinde yapılan sunumda; İş ve Meslek Danışmanları tarafından 3 bin 480 işyeri ziyaret edildiği,

 ziyaretler sırasında İŞKUR Aktif İş Gücü Programları ve teşvikler hakkında iş yeri sahipleri  bilgilendirilerek, eleman ihtiyacı konusundaki istek ve talepleri doğrultusunda iş ilanları açılarak iş ve meslek danışmanları tarafından, 11 bin 029 bireysel görüşme gerçekleştirildiği aktarıldı.

2021 yılında Engelli ve Eski Hükümlü Desteği Projesi kapsamında  ise toplam 19 Engelli Destek Projesi ve 6 Eski Hükümlü Hibe Destek Projesine başvuru yaptığı,  Yapılan Engelli ve Eski Hükümlü Destek Projesi başvurularından 11 tanesi komisyon tarafından kabul edildiği, kabul edilenlerden 6 tanesi ile protokol imzalanarak hibe desteğinde bulunulduğu bildirildi.

İŞKUR tarafından uygulanan kurs, program ve projelerde Denetim Kurulu tarafından 2021 yılı Aralık ayı sonu itibariyle kurs, program ve projelere yönelik 355 kurs ve programlarda denetim faaliyeti gerçekleştirildiği aktarıldı. Haber Merkezi