Flaş Haber Yeni

İHTİSASLAŞMA ALANLARI BELİRLENEN ÜNİVERSİTE SAYISI 22’YE ÇIKTI

İHTİSASLAŞMA ALANLARI BELİRLENEN ÜNİVERSİTE SAYISI 22’YE ÇIKTI

Bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma programına 7 üniversite daha dahil edildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde konuşan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)  Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesi’nin ‘Enerji’, Giresun Üniversitesi’nin ‘Fındık’, Gümüşhane Üniversitesi ‘madencilik’, Iğdır Üniversitesi ‘Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ‘Hassas Tarım ve Yenilikçi İşletme Teknolojileri’, Munzur Üniversitesi ‘Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları’, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanlarında ihtisaslaşma alanları olarak belirlendiği açıkladı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler toplantısı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversite  (MAKÜ) ev sahipliğinde MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de 12 Kasım Cuma günü saat 09.30’da yapıldı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Bölgesel kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programına dahil edilen üniversiteler arasına 7 üniversitenin daha eklendiği açıklandı. Böylece İhtisaslaşma alanları belirlenen Üniversite sayısı 22’ye çıkmış oldu.

İŞTE AÇIKLMANAN 7 ÜNİVERSİTE

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi Lavanta Tepesi Oteli Konferans Salonu’nda konuşan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)  Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesi’nin ‘Enerji’, Giresun Üniversitesi’nin ‘Fındık’, Gümüşhane Üniversitesi’nin ‘madencilik’, Iğdır Üniversitesi’nin ‘Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin ‘Hassas Tarım ve Yenilikçi İşletme Teknolojileri’, Munzur Üniversitesi’nin ‘Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları’, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanlarının ihtisaslaşma alanları olarak belirlendiğini açıkladı.

ÜNİVERSİTE SAYISI 22’YE ÇIKTI

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan üniversiteler ile birlikte Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programındaki toplam üniversite sayısı 22’ye çıktı.

1- Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ‘Hayvancılık’

2- Aksaray Üniversitesi ‘Spor ve sağlık’

3- Bartın Üniversitesi ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’

4- Bingöl Üniversitesi ‘Tarım ve havza Bazlı Kalkınma’

5- Artvin Çoruh Üniversitesi ‘Tıbbi Aromatik Bitrkiler’

6- Düzce Üniversitesi ‘Sağlık ve Çevre’

7- Hitit Üniversitesi ‘Makine ve İmalat Teknolojileri’

8- Kastamonu Üniversite ‘Ormancılık ve Tabiat’

9- Kırklareli Üniversitesi ‘Gıda’

10- Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ‘Tarım ve Jeotermal’

11- Muş Alpaslan Üniversitesi ‘Hayvancılık’

12- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ‘Çay’

13- Siirt Üniversitesi ‘Tarım ve Hayvancılık’

14- Uşak Üniversitesi ‘Tekstil, Dericilik ve Seramik’

15- Yozgat Bozok Üniversitesi ‘Endüstriyel Kenevir’

16- Batman Üniversitesi ‘Enerji’

17- Giresun Üniversitesi ‘Fındık’

18- Gümüşhane Üniversitesi  ‘Madencilik’

19- Iğdır Üniversitesi ‘Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’

20- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ‘Hassas Tarım ve Yenilikçi İşletme Teknolojileri’,

21- Munzur Üniversitesi ‘Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları’

22- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’

YÖK BAŞKANI PROF: DR: ÖZVAR; “ÜNİVERSİTELERİMİZ SADECE NİTELİKLİ PERSONELİ İLE DEĞİL, AYNI ZAMANDA GELİŞMİŞ ARAŞTIRMA KAPASİTESİ İLE İNANIYORUZ Kİ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA ÜLKEMİZİN BÖLGESEL GELİŞMESİNE FEVKALADE KATKIDA BULUNACAK”

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)  Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar desteklenecek 7 üniversiteyi açıklamasının ardından yaptığı konuşmada; “Programa katılan yeni üniversitelerimizle birlikte inanıyoruz ki; üniversitelerimiz Bölgesel Kalkınmaya yönelik verdikleri katkıları daha da artıracaklardır. Hiç şüphe yok ki; az önce rektörümüzde ifade etti Bölgesel Kalkınmanın ana sorumlusu üniversiteler değildir. Belki paydaşlarla beraber bölgesel kalkınma gerçekleşecektir. Gerçekleşmedir. Bölgesel kalkınmada üniversitelerimizin yanı sıra o bölgede merkez teşkilatlarımızın, bakanlıklarımızın, sivil toplum örgütlerimizin ve diğer mahalli teşkilatlarımızın da fevkalade üzerlerine düşen görevi rolleri olmaktadır. Nitekim bu rollerle beraber aslında bizim burada yapmaya çalıştığımız şey paydaşların içine nitelikli, neşeli, sermayesini içerisinde bulunduran üniversiteleri bu sürecin içerisine katmak olmaktadır. Üniversitelerimiz sadece nitelikli personeli ile değil, aynı zamanda gelişmiş araştırma kapasitesi ile inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda da ülkemizin bölgesel gelişmesine fevkalade katkıda bulunacak” dedi. YÖK Başkanı Özvar konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Bölgesel Kalkınma farklılıklarının da fevkalade asgari düzeye çekecektir. Demek ki üniversitelerimiz sadece bölgesel kalkınmaya hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda bölgesel farklıkların bir bakından ortadan kalkmasına en azından asgari düzeye inmesine yardımcı olacaklarını düşünüyorum” Dedi.

MAKÜ REKTÖRÜ  PROF. DR. ADEM KORKMAZ; ““TÜM HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜ İÇERİSİNE BİR YAKLAŞIM SERGİLEDİK”

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara,  Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan,  Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programında yer alan 22 üniversite ile çevre illerin üniversite rektör ve yardımcılarının katıldığı toplantısının açılış konuşmasını yapan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Bizim modelimiz başlangıçta 3 temel eksen üzerine oturuyor. ‘Çiftçi Eğitimi ve Çiftlik Yönetimi’, ‘Hayvan Yetiştiriciliği’, ‘Hayvancılığa Dayalı Sanayi’. Tüm hayvancılık sektörünü içerisine alan esasında tüm bileşenlerini içerisine alan bir yaklaşım sergiledik” diye konuştu.  YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın da kısa bir konuşma yaptığı toplantı sonunda -Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programına 7 Üniversite rektörlerine belge takdiminde bulunuldu.  Birlikte fotoğraflar çekildi. Hediye takdimi yapıldı.

Halil İbrahim KARA