Flaş Haber Yeni

İHH BURDUR’DA ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDI

İHH BURDUR’DA ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDI

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Burdur Şubesi düzenlediği programla tüm şehitlerimizi dualarla andı. Program 28 Aralık 2023 Perşembe günü saat 17.30’da Burdur Gazi  Camii önünde Burdur Genç İHH Hanım Kolları Başkanı  Hatice Rumeysa Akyol ‘un yaptığı basın açıklaması ile başladı. Akabinde tüm şehitlerimiz için dua okundu.

Gazi Camii’nde kılınan akşam namazının ardından tüm şehitlerimiz için Hatmi Şerif okunması ile devam eden program camii önünde tarhana çorbası ikramı ile son buldu.

“….SOYSUZ TERÖRİSTLER”

Burdur Genç İHH Hanım Kolları Başkanı  Hatice Rumeysa Akyol yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: “Bildiğiniz üzere soysuz teröristler peş peşe, Mehmetçiğimize, devletimize ve milletimize karşı saldırılar düzenlemiştir. Bu hain kalleşçe saldırıları şiddetle tel'in ediyoruz. Bizler, isimleri harf kalabalığından öte geçmeyen eli kanlı, bebek katili terör örgütlerinin hain saldırılarının arkasında; Türkiye'yi, milletimizi ve devletimizi zayıflatmayı amaçlayan ve bu hedef doğrultusunda yüzlerce tır silah, mühimmat ve aracın, başta ABD ve İsrail olmak üzere, onlarla dirsek temasındaki devletlerin teröristlere sunduğunu da çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin güçlü hamleleri, iç ve dış politikada terör ve zulme karşı başarılı girişimlerini hazmedemeyen düşman, yine taşeronlarını kullanarak bayrağımıza ve milletimize karşı hamle yapma peşindedir. Türkiye'nin Gazze konusunda yürüttüğü başarılı politika, terör destekçisi ABD ve İsrail'i adeta çıldırttı.  Bu vesileyle Gazze'de şehit olan Filistinlilere Allah’tan rahmet diliyor, zulüm bitene kadar yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz."Unutulmamalıdır ki, hiçbir hain saldırı Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini sarsmayacak, teröristlerin ve hamilerinin karanlık planları ülkemizin iradesini ve kararlılığını aşamayacaktır.  Askerimizin, polisimizin ve tüm güvenlik güçlerimizin, hem sınırlarımız içinde hem de dışinda terörün her türlüsüne karşı mücadeleye azim ve cesaretle devam edeceğine inancımız tamdır. Bu hain soysuzların kökünü her yerden kazımak hepimiz için kutsal bir görevdir." "Hepimiz terörle mücadelede ön safta olmaya, düşman ve soysuz taşeronlarına karşı yürümeye hazırız. Biz, bu asrın ebabilleriyiz. Kahpe ve hain pusulara da boyun eğecek değiliz.  Hain saldırlarda şehit olan kahramanlarımıza, bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruzMekânları cennet, ruhları şâd, makamları âli olsun."

Halil İbrahim Kara