Flaş Haber Yeni

Hayatını konu alan film sonrası Burdur’da konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Bayram: “BEN BU FİLMİ AZİZ MİLLETİME ARMAĞAN EDİYORUM. BEN BU FİLMİ TÜRKİYE 100. YILIMIZA HEDİYE EDİYORUM.”

Hayatını konu alan film sonrası Burdur’da konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Bayram:  “BEN BU FİLMİ AZİZ MİLLETİME ARMAĞAN EDİYORUM. BEN BU FİLMİ TÜRKİYE 100. YILIMIZA HEDİYE EDİYORUM.”

‘Milyonların Hikayesi Buğday Tanesi’ filmi, Burdurlularla buluştu. Filmin Burdur gösterimi, Ak parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Hayatını konu alan filmi,  13 Aralık 2022 Salı 12.00-14.00 saatleri arasından Burdur Valisi Ali Arslantaş ve beraberindeki Burdur protokolü,  engelli ve aileleri ile birlikte  izleyen Milletvekili Avukat Serkan Bayram: “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde son 20 yılda sessiz devrim gerçekleştik. Çok yol kat ettik. İllaki eksiklerimiz vardır. Bundan sonra inşallah onlarda tamamlanacaktır. Ben bu filmi aziz milletime armağan ediyorum. Ben bu filmi Türkiye 100. yılımıza hediye ediyorum.” dedi. 

Film sonrası MAKÜ Sergi ve Konferans Salonu’nda film hakkında değerlendirmede bulunan Burdur Valisi  Ali Arslantaş, ‘Buğday Tanesi’ filmi sonrası basın mensuplarına yaptığı konuşmada:   “Kıymetli vekilimizle 2016’dan sonra Erzincan’da çalışmaya başladık. Oradan bir dostluğumuz oluştu. Hem engelli vatandaşlarımızla, hem engelsiz vatandaşlarımızla milletimizle ilgili yapmış olduğu çalışmaların biz zaten farkındaydık. Bütün samimi takdir duygularımızı orada da paylaşmıştık. Biz oradan ayrıldık, oda oradan ayrıldı. O İstanbul’da devam ediyor şimdi. Ülkemizin devletin elindeki resmi verilere göre yüzde 12 kusuru engelli. Yani 85 milyonda 10 milyonun üzerinde engelli vatandaşımız var demek oluyor.  İlimizde de 35 bin civarında engelli vatandaşımız var. Geçtiğimiz yıl bir çalışma başlatmıştık. ‘Engelliye engel çıkartan’ fiziksel mekanların, özellikle kamu kurumlarında tespit edilip bu engellerin en aza indirilmesi yönünde bir çalışma başlatmıştık. İlimizi engelli dostu bir kent yapma yönünde gayretimiz devam ediyor. Milyonlara ilimiz için 10 binlere ümit olan, yaşam mücadelesi için, azmi için hırsı için başardıkları için bundan sonra başaracakları için tebrik ediyorum. Sayın Vekilimizi. Çok keyif alarak izlediğimiz bir film oldu. Hem filmin oyuncuları duyguyu hissettirdi bizlere, hem de vekilimiz buraya kadar gelip de bizlerle filmi izleme nezaketinde bulunduğu için kendisine teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

İSTANBUL  MİLLETVEKİLİ AV. SERKAN BAYRAM: “BEN BU FİLMİ AZİZ MİLLETİME ARMAĞAN EDİYORUM. BEN BU FİLMİ TÜRKİYE 100. YILIMIZA HEDİYE EDİYORUM.”

Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, "Bu güzel günde Burdur’da bizleri bağrına bastığı için Valimize, değerli ekibine ve Burdurlu hemşerilerimize minnettarım. Filmden önce öğrencilerimiz gelmişti. Onlarla fotoğraf çektirdik. Çok heyecanlılardı. İnşallah filimden sonra da bu heyecanınız daha da artacak dedim. Çünkü gençler bizim geleceğimizdir.  Malumunuz ülkemizde 10 milyonun üzerinde engelli kardeşim var. Ailesiyle beraber 40 milyon. Ülkemizin yarısı bu engelli psikolojisinden direk etkileniyor. Diğer yarısı da dolaylı etkileniyor. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde son 20 yılda sessiz devrim gerçekleştik. Çok yol kat ettik. İllaki eksiklerimiz vardır. Bundan sonra inşallah onlarda tamamlanacaktır. Ben bu filmi aziz milletime armağan ediyorum. Ben bu filmi Türkiye 100. yılımıza hediye ediyorum.” dedi.  

İstanbul Milletvekili Bayram, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Benim hayatımı konu alan Buğday tanesi 48 senelik mücadelemi, yaşamımı içeren konular ve yaşadığım sıkıntıların çektiğim ızdırapların daha yüzde birini yansıtıyor. Gençlik yıllarımla ilgili hiçbir kare göremediniz. Belki böyle 10 tane film olur. 16-17 yaşına kadar elleri cebinde dolaşan bir gençtim. (elleri cebinde) Bu şekilde mahalle baskısı, sosyal baskı ve toplum baskısı yordu. En son bir gün dedim ki  buraya (göğsüme) ‘Sorma’ yazayım. Yetmedi yurt dışına gideyim. Yabancı dil bilmiyorum. Ne dediklerini anlamam. O da bize vize başvuru red olunca en  sonunda dedim ki bir gün herkes öğrensin, bir defa sorsun, bir daha sormasın. Bunu niye söylüyorum? Bunu engelli camiası psikolojisi açısından söylüyorum. Çıkın Rabbimin izni ve inayetiyle büyüklerimizin, hocalarımızın desteği ile bugünlere geldik. Ben bu ülkenin bir evladı olmaktan, Cumhuriyetin çocuğu olmaktan her zaman onur ve gurur duydum.  Kitabımızda da yere düştüğünde değil, vazgeçtiğinde kaybedersin. Mottomuz bu. Yer düştüğünde değil vaz geçtiğinde kaybedersin. Orada sinemada bu  verildi. Ve yine ellerimle tutamadığımı gönlümle tuttum, kalbimle tuttum ve hiçbir zaman da bırakmadım. Azim, kararlılık, mücadele, İnşallah bu film milyonlarca gencimize umut olur. Umuda yolculuk olur. 84 milyon insanımız ve gençlerimiz içinde motivasyon olur. Bizler sessiz çoğunluğun sesi olmaya talibiz. Onu da sizlerle beraber gerçekleştiriyoruz. Bu güzel programdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Burada katıldınız, şeref verdiniz, onur verdiniz. Bütün 84 milyon insanımızın izlemesini istiyorum. Fi,lme şu anda akın akın çok ilgi var. Yurt dışından da talepler var. İnşallah Uluslar arası ödüle de layık olacak. Türkiye’yi güçlü şekilde yurt dışında temsil edecek. Fransa Film Festivali, Berlin Film Festivali, Adana, Malatya ve Antalya Film Festivalleri’ne müracaatlarımızı yaptık. Filme anormal bir ilgi var. Türk siyaset ve Sinema tarihinde bir ilk olan film  Hollywood  bile bu konuda ilk olan fil şu anda yok. Engellilik partiler üstü, siyaset üstü bir konudur. Engellilik demek; Türkiye İttifakı demektir. Filmde de gördük bütün partilerimiz destekledi. Bütün milletvekillerimiz destekledi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ben  bütün parti genel  başkanlarımıza, bütün milletvekillerimize, bakanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aziz milletimize teşekkür ediyorum. Aile  ve beni bugünlere kadar yetiştiren hocalarıma teşekkür ediyorum. Ciddi operasyonlar geçirdim. Doktorlarıma teşekkür ediyorum. Baş Öğretmen Atatürk’ümüze teşekkür ediyorum. Buğday tanesi diyorum,  mottomuz bir tanesi milyonların sesi, milyonların hikayesi. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.” 

BAŞKAN ERCENGİZ: “FARKINDALIK FİLMİNİN BUGÜNDEN İTİBAREN TÜM HALKIMIZ TARAFINDAN İZLENMESİNİ BEN ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM.”

Burdur Belediye Başkanı Ali  Orkun Ercengiz: “Öncelikle izlediğim filmden çok etkilendiğimi ifade etmek isterim. Hem bir Anadolu öyküsü, hem bir azmin zaferi, hem de bundan sonraki süreçte tüm engelli dostlara yürek, moral, güç olacak bir film izledik. Başta kıymetli milletvekilim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Benzer öyküsü olan bir belediye başkanı arkadaşımız var İstanbul’da, kendisi ile öncesinden tanışmıştık. Engellilerin her şeyi olabileceğini, engellilerin her mesleği yapabileceğini, her görevi alabileceğini gösteren değerli arkadaşlarımızdan bir tanesi. Bu anlamda sayın Milletvekilimizin   özellikle kanun teklifi ile başlayan ve  bundan sonraki süreçte de tüm engelli dostlarımızın empatisini bizlere yaşatabilecek duyguları bize aktarması anlamında çalışmalarını kıymetli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Kendilerinin başarılarının devamını diliyorum. Bizde geçtiğimiz günlerde Engelsiz Cafe ve Engelli Danışma Merkezi’ni hayata geçirdik. Önümüzdeki günlerde de  belediye olarak Gündüz Engelli Bakım Evi’ni hayata geçireceğiz.  Tüm yerel yönetimlerin, merkezi yönetimin engelli dostlarımızın sorunlarını çözüyormuş gibi değil, çözüm için hep birlikte kol kola uğraşması gerekir. Bu anlamda da bir farkındalık filminin bugünden itibaren tüm halkımız tarafından izlenmesini ben özellikle rica ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

REKTÖR KORKMAZ: “BİZDEN KAYNAKLI ENGELLERİ KALDIRIP ONLARA İMKAN TANIMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.”

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz: “Belki bütün izleyenler için benzer bir düşünceyi ifade edebilirim. Herkesin bundan sonra Dünya’ya bakışını değiştirecek özel anlar vardı. Hepimizin kendi adına çıkardığı çıkarımlar vardı. Ben sayın vekilimizin buraya kadar gelip bu konuyu bizzat şehrimizin gündemine, zihin dünyamıza taşımasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Onun hayatı Türkiye’de yaşadıkları yüzbinlerce milyonlarca insanın  yaşadıklarının bir kesiti. Bütün engellilerimize bu duyguyu bu düşünceyi aşılayarak onların hayatta esasında önce bizim zihnimizdeki engelleri yıkmamızı sonrada bu insanlarımızın kendine olan güvenlerini oluşturacak bizden kaynaklı engelleri kaldırıp onlara imkan tanımamız gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara