Flaş Haber Yeni

HANGİ YANGINDA, HANGİ YANGIN TÜPÜ KULLANILIR?

HANGİ YANGINDA, HANGİ YANGIN TÜPÜ KULLANILIR?

Yangın tüpleri, yangın söndürme ekipmanlarının en önemli parçalarından biridir. Acil durumlarda kullanılan yangın tüpleri, yangının büyümesini engelleyerek yangının kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Yangın tüpleri, farklı tiplerde üretilmektedir ve kullanım alanlarına göre değişiklik gösterirler. Yangın tüplerinin yerleri ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak, acil durumlarda doğru müdahaleyi yaparak yangının büyümesini engelleyebilir ve can kaybı gibi ciddi sonuçların önüne geçebilir.

Burdur Yukarı Pazar’da yangın tüplerinin satışını yapan Mehmet Özdemir, hangi yangınlarda ne tür yangın tüpleri kullanılır hakkında gazetemize bilgi verdi.

Mehmet Özdemir verdiği röportajda: “İlk defa yangın sektöründe işi açan benim. 28 yıldır dürüst bir şekilde bu yangın sektöründe devam etmekteyiz.” dedi.

Evlerde, arabalarda yangın söndürme tüpünün bulunmasının zorunlu olduğuna değinen Özdemir: “Bir yangın çıktığı zaman 3 dakikada itfaiyenin dahi söndüremeyeceği vaziyete geliyor. O açıdan evlerde, iş yerlerinde, arabalarda yangın cihazının bulunması şart. Yangın ilk çıktığında yangın tüpüyle müdahale edildiğinde söndürme şansınız daha yüksek.” sözlerine yer verdi.

Yangın tüplerinin bakımına da dikkat çeken Özdemir: “Yangın tüplerini aldıktan sonra tüpe hiç bakım yaptırmıyorlar, en az 2 yılda bir bakımı ve dolumu olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yangın tüplerinin çeşitleri için videomuzu izleyebilirsiniz.

Hale Pak