Flaş Haber Yeni

HALK OYUNLARINDA BÖLGE ŞAMPİYONU ‘BURDUR’

HALK OYUNLARINDA BÖLGE ŞAMPİYONU ‘BURDUR’

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Antalya’da düzenlemiş olduğu Kulüpler Arası Bölge Yarışması'nda Burdur Gençlik ve Spor Kulübü bölge şampiyonu olup Türkiye geneli son 12 takım arasına girmeye hak kazandı.

Konuyla ilgili Çağdaş Burdur Gazetemize konuşan Gençlik ve Spor Müdürü Orhan Kemerkaya: 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılacaktı ama deprem felaketi dolayısıyla ertelenmişti. 2023-2024 Eğitim öğretim yılında düzenlendi. Folklor şampiyonasında ilde birinci olan sonra Antalya Merkez grup müsabakalarında 10 ilin katılımıyla gerçekleşen müsabakalarda Burdur Gençlik ve Spor Kulübü Halk oyunları ekibimiz Bölge birincisi oldu.” şeklinde konuştu.

Türkiye finalinin düzenleneceği ilin henüz belli olmadığını dile getiren Müdür Kemerkaya:

“Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından bir il belirlenecek ve Türkiye finali o ilde düzenlenecek. Bütün kategoriler bittikten sonra bölgesel olarak bir dağılım yapacaklar burada da toplam 12 tane ekip arasında yarışmaya gençlik ve spor kulübümüz katılmış olacak. Güçlü bir ekip bizim amacımız Türkiye birincisi olmak. Daha önce de birçok kategoride yıldızlar olsun, gençler olsun, üniversiteler arasında olsun Türkiye birinciliklerimiz var. Bu yıl da bu şampiyonluğu Burdur iline getirmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak antrenörlere ve sporculara teşekkür eden Kemerkaya:

“Başta antrenörlerimiz Kenan Kayalarlı Başak Kayalarlı ve Hasan Özgenç olmak üzere, çalıştırıcı arkadaşlarımızı ve 40 sporcularımıza Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz adına teşekkürlerimizi iletmek isterim.” dedi.

Hale Pak