Flaş Haber Yeni

GÜLLER EKSPRESİ'NİN İLK YOLCULARINI VEKİLLER UĞURLADI, BAŞKAN KARŞILADI

GÜLLER EKSPRESİ'NİN İLK YOLCULARINI VEKİLLER UĞURLADI, BAŞKAN KARŞILADI

Güller Ekspresi 15 yılın ardından ilk kez 15 Ocak 2024 Pazartesi günü Burdur Garı’ndan uğurlandı.

Güller Ekspresinin ilk yolcularını uğurlama törenine Burdur Valisi Türker Öksüz, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz katılmıştı. Törende Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yer almamıştı.

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ’DEN TRENİ KARŞILAMA VE TÖRENE ÇAĞRILMAMA TEPKİSİ

15 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 18.30’da Ali Orkun Ercengiz protesyo eylemi gerçekleştirmek üzere İzmir’den gelen treni, Burdur Belediyesi bandosuyla karşıladı.

Ali Orkun Ercengiz yaptığı basın açıklamasında;” “Bir protesto eylemini gerçekleştirmek üzere buradayım. Her seçim döneminde Burdur’a verilen devlet demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından bir takım sözlerin bugün tecelli etmiş bir halini protesto etmek üzere sizlerin karşısındayım. Biz 2008 yılında yaklaşık 15 yıl önce Göller Ekspresini ya da Pamukkale Ekspresinin Burdur’dan gittiği günlerde toplu taşımacılığın ne kadar kıymetli olduğunu ve Burdur halkı olarak bunu istediğimizi ifade etmiştik. Aradan geçen 15 yıl içersinde defalarca verilen sözler ve yüksek hızlı tren vaadiyle burdur halkı maalesef bu güne kadar oyalandı. Bugün Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü taşımacılık A.Ş. tarafından yapılan bir törenle Güller ve Göller Ekspresi Burdur'dan İzmir'e hareketini gerçekleştirdi. Burdur belediyesi bandosunun bir başkanı olarak yani Burdur halkının seçtiği bir belediye başkanı olarak bu programa davet edilmedim. Dolayısıyla Burdur halkı davet edilmedi.” Dedi.

“HER ŞEY BURDUR HALKIMIZ İÇİN…”

Ak Parti Burdur Milletvekili Prof.Dr.Adem Korkmaz sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi;” İlk yolcu uğurlamasına Başkanımızın davet edilmemesi bir eksiklik olmuş. Ancak başkanın ilk yolcuları karşılaması da hoş olmuş. Her şey Burdur halkımız için…Hepimiz topluma verdiğimiz sözlerimizden sorumluyuz. Bundan sonraki bütün açılış ve hizmet takdimlerimizi birlikte yapmaktan mutluluk duyacağız.”

MELİSA ADINISEVER