Flaş Haber Yeni

GÜLLER EKSPRESİ'Nİ KULLANAN BURDURLU VATANDAŞLAR SEFER SAYISININ ARTIRILMASINI TALEP EDİYOR

GÜLLER EKSPRESİ'Nİ KULLANAN BURDURLU VATANDAŞLAR SEFER SAYISININ ARTIRILMASINI TALEP EDİYOR

Melisa Adınısever/Özel Haber

Isparta (Burdur) - İzmir (Basmane) hattında her gün karşılıklı olarak sefer yapan Güller Ekspresi, yolcularına konforlu bir seyahat sunuyor.

Toplamda 262 yolcu kapasiteli dört vagonlu setlerden oluşan tren, Basmane’den saat 23:05’te, Isparta’dan ise 22:30’da hareket ediyor. Ortalama 8 saat 30 dakika süren bu seyahat, Burdur, Isparta, Gümüşgün, Denizli, Nazilli, Aydın güzergahlarını takip ederek İzmir’e ulaşıyor.

 

 

Burdur'da 15 Yıllık Tren Özlemi Sona Erdi

Burdur’da 2008 yılından beri süregelen tren seferi özlemi, Güller Ekspresi’nin yeniden hizmete girmesiyle sona erdi. Burdur’a 15 yıl aradan sonra gelen Güller Ekspresi, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü ilk yolcularını Burdur Garı’ndan uğurladı. Bu seferle birlikte, Burdur’da tren ulaşımı yeniden aktif hale gelmiş oldu.

Burdur-Isparta Arası Tren Seferlerinin Artırılması Talep Ediliyor

Burdur’dan Isparta’ya trenle seyahat eden vatandaşlar, mevcut sefer saatlerinin yetersiz kaldığını belirterek, sefer sayılarının artırılmasını talep ediyor. Şu anda Burdur’dan Isparta’ya trenle gitmek isteyen yolcular, yalnızca saat 19:05’te Burdur Garı’ndan hareket eden treni kullanabiliyor. Ancak, Isparta’dan Burdur’a geri dönmek isteyenler için günde sadece bir kez düzenlenen 09:50 seferi mevcut. Bu durum, vatandaşlar arasında memnuniyetsizlik yaratıyor.

“Tren seferleri bana ters geliyor”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Burdur sakini Neriman Şimşek Mıhladız, sefer saatlerinin kendisi için uygun olmadığını dile getirdi. Mıhladız, gazetemize verdiği röportajda; “Tren seferleri bana biraz ters geliyor. Sabah buradan 08:00 gibi ya da 7:30 gibi kalkmalı. Şehir hastanesine varmalı, akşamüstü tekrar gelmeli. Biz şu an torunumla trenlere bakmak için geldik. Şöyle olsun istiyorum; torunumla gitmeliyim, Isparta’da gezmeliyim, akşamüstü dönmeliyim. Sabah gitsek dönemeyeceğiz. Akşam gitsek orada kalmak zorundayız. Biz trenle gideceğiz, eşim taksiyle gelecek. Bizi alacak tekrar Burdur’a döneceğiz. Sanki trene binmek için taksiyi dolaştırmış gibi olacağız.” dedi.

“Tren seferleri hiçbir zaman kalkmasın”

Bir diğer Burdur sakini olan Döndü Deniz ise Neriman Şimşek Mıhladız ise sefer saatlerinin kendisi için uygun olmadığını belirterek,”Allah bu treni icat edenden razı olsun. Nurlar içinde yatsın. Tren seferleri hiçbir zaman kalkmasın. Her zaman gidelim gelelim. Çok memnunuz. 2-3 güne bir gidip geliyoruz. Sefer sayıları arttırılırsa daha iyi olur. Bize daha kolaylık olur."dedi.

Burdurlular Güller Ekspresi'nden Memnun

Burdur’un 15 yıllık tren özlemini sona erdiren ve yolculara nostaljik bir deneyim sunan Güller Ekspresi, vatandaşlardan büyük memnuniyet topluyor. İlk anahat olma görevini üstlenen tren, uzun süredir beklenen bir ulaşım alternatifi olarak yeniden hizmet vermeye başladı.

Güller Ekspresi'nin Burdur'a dönüşü, vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı.

Bu memnuniyeti dile getiren Burdur sakini Neriman Şimşek Mıhladız, trenle seyahat etmenin kendisi için ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Trenin olmasından çok memnunum. Tren nostalji demek, güzellik demek. Girersin, oturursun, rahat rahat gidersin. Yanında yiyecek içecek olur, birileriyle sohbet edersin, iletişim kurarsın. Tren bence çok güzel bir ulaşım aracı. İstediğimiz hijyen de istediğimiz temizlikte istediğimiz güzellikte olduğu zaman tabii.”

Bilet Fiyatları

Güller Ekspresi’nin bilet fiyatları şu şekilde:

Tam Bilet: 55 TL

Genç (13-26 Yaş), Öğretmen, 60-64 Yaş, 65+ Yaş, TSK Çalışanı, Personel, Basın, Emekli, Çocuk (7-12 Yaş): 50 TL

Evcil Hayvan: Ücretsiz

 

Melisa Adınısever