Flaş Haber Yeni

GÜLLER EKSPRESİ BURDUR BAĞLANTISI İLK YOLCULARINI UĞURLADI

GÜLLER EKSPRESİ BURDUR BAĞLANTISI İLK YOLCULARINI UĞURLADI

Burdur’a 15 yıl sonra gelen Güller Ekspresi Burdur Bağlantısı ilk yolcularını uğurladı.

15 yıl sonra ilk yolcuların uğurlandığı törene Burdur Valisi Türker Öksüz, AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ile Prof. Dr. Adem Korkmaz, TCDD Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve parti temsilcileri katıldı. Yolcu uğurlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Burdur Valisi Türker Öksüz ‘Güller Ekspresi’nin Burdur bağlantısının ilk seferinin Burdur Tren Garı’ndan uğurlanması töreninde yaptığı konuşmada: “Çok önemli anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz. Bundan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Burdurlular bugünü özlemle bekliyordu. Trenin Burdur’a 15 yıl aradan sonra ulaşmış olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu tren İlimize, Aydın’a, Denizli’ye, İzmir’e ama bir yandan da Eskişehir’e, oradan İstanbul’a Ankara’ya Konya’ya yüksek hızlı tren hatlarına bağlıyor olmasının önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin her tarafından yaşayan insanlarla bu anlamda bir gönül köprüsü olarak demir yolu ağının kurulmuş olması da ayrıca memnuniyet vericidir diye düşünüyorum. İlimiz turizm hareketliliği bakımından her geçen gün ivme kazanıyor.  Salda Gölü, Sagalassos, Kibyra Antik Kentleri ile doğal güzellikleriyle, tarihi konaklarıyla, müzeleriyle bu turizm hareketliliğine bu treninde çok önemli katkı sunacağını, İlimizin katma değerinin arttırılmasına katkı sunacağına yürekten inanıyorum. Trenin hem Burdur için hem Burdur’da yaşayan vatandaşlarımız, hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu trenin buraya gelmesinde emeği geçen her zaman yakın desteklerini hissettiğimiz öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda İlimiz adına teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımıza, Demir Yolu Taşımacılık Genel Müdürümüze ve bu tren için emek veren gayret gösteren milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

GENEL MÜDÜR YALÇIN TREN SEFERLERİNİ AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet  Demiryolları (TCDD) Taşımacılık  A. Ş. Genel Müdürü Ufuk Yalçın: “Bugün Burdur’u 2008 yılından beri süregelen teren özleminin sona erdirmek, Burdurlu hemşerilerimizim keyifli, güvenli ve ekonomik seyahati sevincini paylaşmak için buradayız. Bildiğiniz geçen ay Göller Ekspresi’nin yanı sıra Güller Ekspresi gündüz seyahatlerini başlatmıştık. İzmir-Burdur arası yolcu kapasitesini 2 katına çıkartan Güller Ekspresi ilk seferinden bugüne 7 binin üzerinde yolcuyu demiryolunda taşıdık. Burdur’a olan bağlantısını bugün başlattığımız Güller Ekspresi Burdur-İzmir seferini Burdur’dan 10.50’de hareket edecek, İzmir’e 19.34’te varacak. İzmir-Burdur seferinde ise İzmir’den 10.40’da hareket edecek, Burdur’a 18.55’te varacaktır. Demiryolu ulaşımı bolluk bereket getirmiş, bölgesel gelişime katkıda bulunmuştur. Tarihi, doğası, turizm imkânları ve yöresel lezzetleri ile zengin kadim şehri Burdur’da Güller Ekspresi ile kapılarını misafirlere açacak, ekonomisine canlılık katacaktır. Güller Ekspresi ile sefahat edecek yolcularımız Akdeniz’den Ege’ye doğru tabiatın güzelliğine gündüz gözü ile tanıklık etme fırsatı bulacak, bu coğrafyayı trenle keşif edecektir. Son 20 yılıdır sürdürülen demiryolu politikaları sayesinde yüksek hızlı tren hatlarını inşaa ederken, mevcut demiryolu altyapı ve araç filosu da yenilenmiştir. Milli ve yerli demiryolu eko sistemini oluşturma çalışmaları kapsamında elektrikli tren setlerimiz yeni seferleri ile milletimizin hizmetine sunulmuştur.” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların sonunda TCDD Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Burdur Valisi Türker Öksüz'e hediye takdiminde bulundu.

BURDUR’DAN YOLA ÇIKRAN TREN KAÇTA İZMİR’DE OLACAK?

Isparta’dan 09:30’da hareket eden tren 10:30’da Burdur’a geliyor. Tren, 10:30’da Burdur’dan Basmane (İzmir) istikametine hareket ederek, Güller Ekspresi 19:30’da Basmane’ye (İzmir) ulaşacak. Güller Ekspresi 10.40’da İzmir istikametinden hareketle 18:50’de Burdur Tren Gar’ına gelmiş olacak.

H.Nesibe Solak- Halil İbrahim Kara