Flaş Haber Yeni

GÖLHİSAR BELEDİYESİ YAPTI YAPMAYA DEVAM EDİYOR

GÖLHİSAR BELEDİYESİ YAPTI YAPMAYA DEVAM EDİYOR

 

Gölhisar Belediyesi tarafından 21 Ekim 2023 Cumartesi günü Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, basın mensupları ile buluştu.

Gün boyu süren programda Başkan Sertbaş Gölhisar Belediyesi, Belediye’nin hizmetleri, tamamlanan projeler ile devam eden projeler hakkında gazetecilere bilgilendirmelerde de bulundu.

21 Ekim 2023 Cumartesi günü kahvaltıyla başlayan program, Akşam yemeği ile son buldu. Kahvaltıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Sertbaş, göreve geldiği günden beri Gölhisar halkına neler kazandırdığını tek tek açıklayarak belediye bütçesinin 2019 yılında 19 milyon 774 bin 502 TL iken 2023 yılına kadar artarak yükseldiğini ve 90 milyon 980 bin 584 TL oldu bilgisini paylaştı.

Başkan Sertbaş konuşmasına: “Bugün Akdeniz’imizin incisi Burdur’umuzun en güzel ilçesi Gölhisar’ımız da sizleri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğumuzu ayrıca ifade isterim. Bugün güzel Gölhisar’ımızın Burdur’umuzda tanıtılmasına katkı ve katılım sağlayacak olmanızdan dolayı da teşekkür ediyorum.” diyerek başladı.

Devamında görevde olduğu süre boyunca da kabul aşamasında olan Kültür Merkezi ve Kütüphane, Kitap Kafe, Güneş Enerji Santrali (GES), Şehirlerarası Otogar, Kardeş Evler Projesi, Bungalov Ev Projesi gibi projelerin de yer aldığı projeleri sıraladı. Bu anlamlı günde gazetecileri ağırlayan Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş gazetecilere Gölhisar’ın tarihi ve kültürel yapısını, doğal güzelliklerini yakından tanıtarak Gölhisar Belediyesi tarafından yapılan sosyal alanlarda Gölhisar yöresel lezzetlerinin ikramında bulundu.

Program dâhilinde olan kahvaltı sonrası, Başkan Sertbaş, Gölhisar ilçesinde yaptığı projeleri basın mensuplarına tek tek yerinde gösterdi. Düğün Salonu, Millet Bahçesi, Türkiye’de en uzun seyir tepesi unvanına sahip olan Gölhisar Seyir Tepesi, Halk Ekmek, Yarı olimpik Yüzme Havuzu ile bağışçı Mustafa Eravcı’nın da katkılarıyla yapılan hizmet binalarını gezdirdi.

MAKÜ’lü Akademisyenin Anlatımıyla Kibyra Yakından Tanındı

Kibyra Kazı Başkan Yardımcısı ve MAKÜ Öğretim Görevlisi Dr. Düzgün Tarkan ile Kibyra Antik Kenti’ne gezi düzenlendi. Başkan Yardımcısı Dr. Düzgün Tarkan Kibyra Antik Kenti’nin tarihinden, kazı çalışmalarından, hamamdan Tarihi tiyatro salonu, Çeşme ve Stadyum hakkında bilgiler verdi.  Kibyra Antik Kenti girişinde hamam kısmının kazısı ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Tarkan; “2006 yılında başlayan Kibyra kazılarında o günden bu güne heyet evyesi olarak çalışıyorum kazılarda. Giriş kısmında bulunan yapı Hamam yapısı Kibyra’nın. Biz şimdi dış kısmına bakıyoruz. Buranın 2015-2016 sezonunda dış cephesinde bir kazı çalışmasına başladı. Sadece dış duvarlarını bir açığa çıkaralım devamında ikinci etapta iç kısmını kazalım diye düşündük ancak çeşitli sıkıntılar nedeniyle ertelendi. 

Gezinin sonunda ise Gölhisar Millet Bahçesi’nde coğrafi işaretli Gölhisar Kavurmasını basın mensuplarına sundular.

2019 YILINDAN BERİ GÖLHİSAR’DA NELER YAPILDI?

536 bin metrekare kilitli parke taşı döşendi. 26 kilometre sıcak asfalt attık. 150 bin metrekare emülsiyon asfalt, çevre yolu kaldırım çalışması yapıldı. Park Orman Millet Bahçesi yapıldı. Caddelerde dekoratif ışıklandırmalar, tarihi çınar ağacı olan yerlerde yaşam alanları, kavşaklara ve caddelerde peyzaj ve kuru peyzaj olmak üzere 2 çeşitli peyzaj çalışmaları ile renkli bir görüntü getirildi.

16 adet çocuk parkı, çörek toplama etkinliği, yüzme havuzu projesi,  2 mahalleye semt sahası kazandırılırken Gölhisar’a, tenis kortu kazandırıldı. Spor Salonu restorasyonu yapıldı.

Beyaz Masa Birimi kaldırıldı, GÖL-MEK Eğitim Kurumları açıldı. Ulucami TOKİ Konutları yapıldı. Gölhisar yaylalarına şömine ve oyun parkları yapıldı.

Doğalgaz iç dağıtım çalışmaları, belediyemize 19 hizmet aracı kazandırdık.

Belediyemize dijital kantar kazandırdık, sebze ve meyve kurutma tesisi, toplamda 7 dönümlük alanda 2 adet sera kurduk, nikâh salonu yenilenmesi,

Aşevi tadilat çalışmaları, cumhuriyet meydanı tamamlandı, belediye iştirak, taziye çadırı hizmeti verdik, su sondaj çalışmaları, halk ekmek açılması,

Coğrafi İşaret Çalışmaları Kapsamında ise Gölhisar Kavurması ile İbecik Bezi coğrafi işaret alarak tescillendi.

Son olarak Hayırsever Mustafa Eravcı’nın bağışlarıyla Gölhisar ilçesine Ayşe-Mustafa Eravcı Prefabrik Okulu, Gölhisar Mustafa Eravcı (Ulucami) Aile Sağlığı Merkezi, Mustafa Eravcı (Ulucami) 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete açıldı. Mustafa Eravcı Yaşlı ve Umut Evinin ise temeli atılarak en kısa sürede Gölhisar halkına kazandırılması bekleniyor.

Gölhisar Belediyesi Başkanı İbrahim Sertbaş, Gölhisar Belediyesinde 149 kişiye istihdam sağladıklarını da ekledi.

GÖLHİSAR’DA KAÇ BELEDİYE İŞLETMESİ VAR?

Gölhisar Belediyesine ait, Kır Düğün Salonu, Osmanlı Kahvesi Kafeterya, Meydan Park Kafeterya, Belediye Mezbahası, Çiçek Serası, Domates Serası, Halk Ekmek Fırını, Akaryakıt İstasyonu, Hediyelik Eşya Dükkânı, Market olmak üzere toplam 10 işletme bulunuyor.

GÖLHİSAR BELEDİYESİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Gölhisar Belediyesi yaptı yapmaya devam ediyor. Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, belediye bünyesinde takip edilen projeleri de açıkladı. Projelerde Kültür Merkezi ve Kütüphane, Kitap Kafe, Güneş Enerji Santrali (GES), Şehirlerarası Otogar, Kapalı Pazar Yeri Çatısının Değiştirilmesi, Armutlu Meydanı, Kardeş Evler Projesi, Bungalov Ev Projesi, Okulların Tamamlanması, Devlet Hastanesi Ek Bina Projesi, Pazar Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi Yapımı, Sağlık Yaşam Merkezi Projesi, Konak Mahallesi Şehitler Tepesi Piknik Alanı Düzenlemesi yer alıyor.

H.Nesibe Solak-Melisa Adınısever