Flaş Haber Yeni

GENEL SAĞLIK-İŞ SENDİKASI, BURDUR'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

GENEL SAĞLIK-İŞ SENDİKASI, BURDUR'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

Genel Sağlık-İş Burdur Şubesi, Burdur Devlet Hastanesi’nde önünde basın açıklaması yaptı.

Bugün saat 12.30’da yapılan basın açıklamasına çok sayıda doktor, sağlık çalışanı, sendika üyesi katılım gösterdi.

Genel Sağlık-İş Sendikası Burdur İl Temsilcisi Ümit Gümüştaş, yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının önemli sorunlarına dikkat çekti. Gümüştaş, sağlık çalışanlarının desteklenmesi ve huzurlu bir çalışma ortamı oluşturulması gerektiğini vurgulayarak  sendika olarak her zaman sağlık emekçilerinin yanında olduklarını ve onların haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Gümüştaş, Genel Sağlık-İş Sendikası'nın, sağlık çalışanlarına güven veren bir sendika olarak onların haklarını korumaya devam edeceğini ifade ederek sağlık çalışanlarının mağduriyetine yol açan banka promosyon anlaşmasına ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu. Gümüştaş, İl Sağlık Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında 2022-2027 yıllarını kapsayan anlaşmanın, sağlık çalışanları için olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirterek promosyon sözleşmesinin şeffaf olmadığını ve teknik şartname ile protokol arasında tutarsızlıklar bulunduğunu belirtti. Özellikle dolar kurunun artışı ve maaş zamlarının göz ardı edilerek 5 yıllık uzun süreli bir anlaşma yapılmasının sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini vurgulayan Gümüştaş, benzer anlaşmaların diğer illerde daha yüksek miktarlarda yapıldığına dikkat çekerek sözleşmenin 2 yıl yerine 5 yıl gibi uzun bir süre için imzalanmasının öngörüsüz bir adım olduğunu söyledi.

Genel Sağlık-İş Sendikası olarak, sözleşmenin feshi ya da yenilenmesi için hukuki sürecin takip edileceğini belirten Gümüştaş, İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu konuda çözüm bulmak adına banka ile yazışmalar yaptığını ve sürecin 25 Ekim 2024’e kadar takip edildiğini aktardı.

Gümüştaş, sendika olarak sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirterek, "Bu süreçte her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Melisa Adınısever