Flaş Haber Yeni

GENEL SAĞLIK-İŞ BURDUR DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

GENEL SAĞLIK-İŞ BURDUR DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Genel Sağlık İş Sendikası Burdur İl temsilcisi Operatör Dr. Ümit Gümüştaş, Burdur Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. 1 Ağustos 2023 Salı günü saat 12.30’da basın açıklaması sonrası yazılı metni sendikanın WhatsApp grubundan da paylaşan Dr. Ümit Gümüştaş: “Çeşitli kalemler altında ödenen ve emekliliğe yansıtılmayan ek ödemelerle avutuluyoruz, kandırılıyoruz. Gerçek enflasyon karşısında bizlere sadece yüzde 17,5 zam reva görülürken, emekliliğimize yansımayan seyyanen zam ile eğitimli olmak cezalandırılıyor ve mezarda emekliliğe mahkûm ediliyoruz. Alım gücümüz büyük bir hızla azalıyor, fazla çalışma ücretimiz, iş hukukuna göre normal mesaimizin 2 katı olması gerekirken, yarısından az alıyoruz. Çocuklarımız için sağlıklı beslenme koşullarını sağlayamıyoruz, eğitim masraflarını, kiramızı bile ödemekte zorlanıyoruz.” dedi.

 Doktor Ümit Gümüştaş, yazılı basın açıklamasının devamında: ‘‘Uluslararası aile hekimliği uygulamaları ile ilgisi olmayan düzenlemeler, yetersiz aile sağlığı merkezi gider ödemeleri, yetersiz aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı sorunu çözülmüyor, düşük tavan katsayısı ve destek ödemesi ile aile sağlığı çalışanları yok sayılıyor ve birçok angarya iş yükü ile 85 milyon vatandaşın koruyucu sağlık hizmeti ihmal ediliyor.

2010 yılından bu yana sayısız başarı elde etmiş aile hekimliği uygulaması, liyakatsiz eller sebebiyle geriye gitmeye devam ediyor. 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu’nu düzenlemek yerine 657 sayılı Kanuna göre ceza verilerek anayasal haklar görmezden geliniyor, liyakatsizlik ve art niyet, yönetimdeki etki alanını giderek arttırıyor.

Sağlık sistemindeki kargaşa ve huzursuzluk nedeniyle, hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz, teknikerlerimiz, teknisyenlerimiz; genel idari, teknik ve yardımcı hizmetler sınıflarındaki çalışanlar gibi sağlık ekibinin hiçbir üyesi artık nefes alamıyor.” iddiasında bulundu.

Haber Merkezi