Flaş Haber Yeni

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu, genç sporcular için MAKÜ’de çalıştaya katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu, genç sporcular için MAKÜ’de çalıştaya katıldı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin  (MAKÜ) davetlisi olarak Burdur’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu; ‘Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Strateji Arama Çalıştayı’na katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve MAKÜ’nün ev sahipliği yaptığı Üniversite Gençliği ve Spor başlıklı ‘Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Strateji Arama Çalıştayı’, bugün  (10 Aralık Cuma) saat 14.00’da başladı. Çalıştayın yarın sona ereceği bildirildi.

MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleşen çalıştayda konuşan Bakan Kasapoğlu; “Her bir spor tesisinin, her bir güçlü alt yapının varlığından heyecan duydum, duygulandım. Üniversitemiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Türkiye’nin spor yarınları açısından çok önemli bir misyon taşıdığını da, bu anlamda ufuk açtığını da ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki, üniversite gençliğiyle, akademiyle spor alt yapısını inşallah hep birlikte daha yukarılara taşımak, bu üniversitede görmüş olduğumuz çatıyı olmayan yerlerde de inşa etmek mümkün olsun diyorum çünkü burada özellikle Spor Bilimleri Fakültesi’ni yararlı bir şekilde üniversitede spor ekseninde tasarlanmış olduğunu görüyoruz. Fakülte binasının ve tesislerinin stadyumla entegre olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte de tabi mimaride verimlilik, işletme modeli verimliliği, eğitimde verimlilik ve maddi kaynakların iktisadi kullanımı yönüyle de çok farklı bir noktaya gelindiğini görüyoruz. Özellikle stadyumun boş alanlarının atıl olabilecek noktaların tamamının verimli şekilde kullanıldığını görüyoruz. Biliyorsunuz spor tesisleriyle ilgili 7/24 yaşayan tesis anlayışımız var. Bu çerçevede de pek çok tesisimizi hem dönüştürme noktasında hem de yeni tesisleri bu anlayışla inşa etme noktasında büyük adımlar attık.” dedi.

Mine Kaya – Halil İbrahim Kara