Flaş Haber Yeni

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Burdur'da konuştu:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Burdur'da konuştu:

"Şimdi anayasal düzeni açıklıyoruz. 10'uncu toplantıda 69 başlıkta, istihdam, tarım, sanayi, enflasyonla mücadele hepsi var. 6 partinin tabiri caizse ortak hükümet programını açıklayacağız"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, altılı masanın toplantılarına ilişkin, "Şimdi anayasal düzeni açıklıyoruz. 10'uncu toplantıda 69 başlıkta, istihdam, tarım, sanayi, enflasyonla mücadele hepsi var. 6 partinin tabiri caizse ortak hükümet programını açıklayacağız." dedi.

29 Aralık 2022 Salı günü Burdur'a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  sabah ilimiz Bucak ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Aynı gün öğleden sonra Burdur kent merkezine geçen Davutoğlu, açık Pazar yeri girişinde halka hitap etti. Akabinde Pazar esnafı, Burdur Gazeteciler Cemiyeti, Burdur Ziraat Odası, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Partisinin Burdur İl Başkanlığı’nı açılışını yaptı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti.

BURDUR GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel’i ziyaret eden Davutoğlu burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti ziyaretini takip eden Anadolu Ajansı muhabirinin haberine göre basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; "Bugüne kadar hiçbir dönemde farklı düşüncelere sahip 6 siyasi lider bir araya gelip de memleket meselesini konuşmadı. Toplanıp toplanıp dağılma değil. Bir, parlamenter sistem modelini açıkladık. İki, temel ilkeler ve hedefler metnini açıkladık. Orada ekonomi, sosyal yardımlar, savunma sanayisi hepsi var. Üç, ekonomik kurumların reformu paketini açıkladık. TÜİK, Merkez Bankasını ne yapacağız. Dört, seçim güvenliğini açıkladık. Şimdi anayasal düzeni açıklıyoruz. 10'uncu toplantıda 69 başlıkta, istihdam, tarım, sanayi, enflasyonla mücadele hepsi var. 6 partinin tabiri caizse ortak hükümet programını açıklayacağız." dedi.

BURDUR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

Burdur ziyaret programı kapsamında en son olarak gece saatlerinde  Burdur Belediyesi’ne giden Davutoğlu Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Davutoğlu; çiftçilerin, emeklilerin ve kadınların feryat ettiğini söyledi.  Türkiye’de genelde bu feryadın olduğunu iddia eden Davutoğlu, Burdur’daki feryatların kendilerine daha dokunaklı geldiğini dile getirdi.

Ziyarette Burdur hakkında bilgiler aktaran Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; blok mermer ihracatının yanı sıra tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğunu belirtti. İnsanın üretmekten çekinmediğini sözlerine ekleyen Başkan Ercengiz; “Üretim maliyetlerinin artmış olması, özellikle üretim enflasyonunun her geçen gün artıyor olması insanı üretimden uzaklaştırıyor.” dedi.

Başkan Ercengiz, geçen yıl başlatılan alım garantili ‘Ata Tohumu Toprakla Buluşuyor Projesi’nden bahsetti.

Köyden kentte göçlerin engellenemediğini de savunan Başkan Ercengiz: “Biz 57 metreden su alırken şu anda 200 metreden su alıyoruz. İçme suyunu sondajla elde ediyoruz. Yani bir takım planlama hataları var, bunların düzeltilmesi lazım. Çünkü üretimi çoğaltamazsan köyümüzde insan kalmıyor. 2014’te göreve başladım, 267 bin toplam il nüfusu, 75 bin merkez ilçe nüfusu vardı. Şimdi merkez ilçe nüfusu 100 bin oldu. İl nüfusu 276 bin oldu.  Yani köyden kente göçü engelleyemiyoruz.” sözlerine yer verdi. Ali Orkun Ercengiz’e ‘Duruş, gençlerle yüz yüze’, ‘Medeniyetler ve Şehirler’ isimli 2 ayrı kitabını imzalayarak hediye eden Davutoğlu;  Belediye Başkanının oğlu Mehmet Ali Ercengiz ile telefonda görüntülü olarak konuştu. Bir süre sohbette bulundu. 

Halil İbrahim Kara