Flaş Haber Yeni

GAZİLER GÜNÜ BURDUR’DA KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ BURDUR’DA KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü olması dolayısıyla Burdur Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi. Program, 19 Eylül 2023 Salı günü Burdur Cumhuriyet Meydanında saat 10.00’da çelenk sunumu ile başladı. Düzenlenen programa Burdur Valisi Türker Öksüz, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, CHP Milletvekili İzzet Akbulut, Garnizon Komutanı P.Komd Alb. Yavuz Çankaya, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, protokol üyeleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

 

 

 

 

 

 

Gaziler günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şube Başkanı Hasan Okyar konuşma yaptı. Konuşmasında;

“Bugün 5713 şehit verdiğimiz dünyanın en kanlı meydan muharebesi olan Sakarya meydan muharebesinin muzaffer başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından Gazilik ve Mareşallik unvanı verildi.  Bugün kurtuluş Savaşında Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gazileri ile Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısı toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden, asker, polis, güvenlik korucusu ve malul gazilerin şeref günüdür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun.

Gazi her şartta ve koşuldan vatan, bayrak, ezan ve namus Allah aşkına bayrağımızla sancağımızla şarapneller arasında bedenini sokan Ay Yıldızlı bayrağımızla bir damla olabilmek isteyendir. Bu gün Şanlı bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakârlıkları sayesindedir.

Saygıdeğer misafirler güçlü bir Türkiye, emperyalist güçler tarafından istenmemektedir ülkeyi bölmek ve Sevr’i hortlatmak istemektedirler fakat dış güçler şunu iyi bilsinler ki Türk milleti asırlar boyunca hür ve bağımsız yaşamıştır.

Her ülkenin ordusu vardır fakat Türkiye Cumhuriyetinin kadını, erkeği, kızı, kızanıyla ordusu millettir bu böyle biline. Onun içindir ki bu gün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekmektedir bölüşürsek tok oluruz bölünürsek yok oluruz bilinmelidir ki bir ulus birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek hiç bir güç düşünülemez. Saygıdeğer misafirler bu duygu ve düşüncelerle bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için şehit aileleri ve gaziler adına teşekkür eder şükranlarım sunarım.

Başta gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimize aramızdan ayrılan gazilerimize Allahtan rahmet hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim.”  dedi.

 

Konuşma sonrasında Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Furkan Yusuf  Yılmaz, ‘Yaşasın Kahraman Gazi’ şiirini okudu.

Programın devamında Burdur Valisi Türker Öksüz, AK Parti milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, AKP Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, CHP Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Hakan Öner, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik,  Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Muharip Gaziler Derneği Burdur Şubesine ziyarette bulundular.

 

H.Nesibe Solak