Flaş Haber Yeni

ERCENGİZ: “BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI OLMADIK”

ERCENGİZ: “BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI OLMADIK”

Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, kentsel dönüşümlerle ilgili asılsız  paylaşımlara aynı kanaldan yanıt verdi.  Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara kendi sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak yanıtlayan Başkan Ercengiz; “…kentsel dönüşüm ile ilgili spekülatif bazı paylaşımlarda adım kullanılarak “kentsel dönüşüme karşı başkan” algısı yaratılmaya çalışılıyor. Elbette durumun bu olmadığını sizlere açıklayacağım. Öncelikle 2013 Eylül ayında Bakanlar Kurulu Kararı ile “Afet Riskli Alan” ilan edilen 3 mahallemizle ilgili henüz görev başında değildim. Mahalleyi seçim çalışmalarında ziyaret ederek taleplerini öğrenmeye çalıştık. “ dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI OLMADIK” VURGUSU

Başkan Ercengiz “Seçimden sonra göreve gelir gelmez öncelikli olarak hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de TOKİ Başkanlığı ile yazışmalar yapılarak 3 mahallenin güvenli hale getirilmesini talep ettik. Bu arada 1971 depremi sonrası imal edilen Bozkurt Mahallesi Deprem Evleri’nin dönüşümünü Belediyemizin 9 bin  metre kare  arazisini bilabedel vererek hak sahiplerinin cebinden bir kuruş çıkmadan 656 konut ve 44 ticari alan yapımını sağladık. Ayrıca TOKİ ile başlattığımız Necatibey Mahallesi kentsel dönüşüm projesinden Bakanlığın bizzat kendisi yapacağı bilgisiyle projeden çıkartıldık. Şu anda TOKİ tarafından Antalya karayolumuz üzerinde yaklaşık 200 konutluk başka bir proje daha devam etmekte bu nedenle biz asla kentsel dönüşüme karşı olmadık.” sözlerine vurgu yaptı.

“BİR DEPREM OLMADAN BUYURUN PROJEYİ YAPALIM”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Bakan Sn Murat Kurum’un Burdur ziyaretinde 33 hektarlık üç mahalledeki kentsel dönüşümün acil ve zorunlu olduğunu kendilerine bizzat aktardım siyasiler ve tüm bürokratlar buna tanıktır. Durumdan vazife çıkarıp şehrin gelişimine şahsi çıkarları nedeniyle karşı olanlara asla itibar etmeyiniz. Hodri meydan henüz bir deprem olmadan buyurun projeyi yapalım.” sözlerini paylaştı.

Halil İbrahim Kara