Flaş Haber Yeni

ERCAN AKIN FEN LİSESİ MEZUN ÖĞRENCİSİ AHMET CAN KİRAZ BURDUR’UN GURURU OLDU

ERCAN AKIN FEN LİSESİ MEZUN ÖĞRENCİSİ AHMET CAN KİRAZ BURDUR’UN GURURU OLDU

Yükseköğretim Kurumları 2022 Temel Yeterlilik Sınavı’nda Türkiye 608’inci, Alan Yeterlilik Sınavı’nda Türkiye bin 300’üncüsü, Burdur TYT ve AYT sayısal il birincisi olarak Özyeğin Üniversitesi İngilizce Bilgisayar Mühendisliği bölümüne tam burslu olarak yerleşen Ahmet Can Kiraz, hayırsever iş adamı Ercan Akın tarafından 750 Amerikan doları ile ödüllendirildi.

Geçtiğimiz Cuma günü Ercan Akın Fen Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende ödülünü Burdur Valisi Ali Arslantaş, hayırsever iş insanı Ercan Akın’ın elinden alan Ahmet Can Kiraz’ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

VALİ ALİ ARSLANTAŞ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİ KUTLADI

İlimizin eğitimde elde ettiği başarılara bir yenisini daha eklenmesine vesile olan Ercan Akın Fen Lisesi öğrencisi  Ahmet Can Kiraz ve kendisini ödüllendiren okulun banisi hayırsever iş insanı Ercan Akın'ı tebrik eden  Burdur Valisi Ali Arslantaş, elde edilen başarıda emeği olan öğrencinin ailesi ve değerli öğretmenlerini de kutladı.

HAYIRSEVER İŞ ADAMI ERCAN AKIN, “EĞİTİM, ÜRETİM ve İHRACAT” VURGUSU YAPTI

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, Okul Müdürü Ahmet Akıncı, Ercan Akın Fen Lisesi’nin başarılı mezun öğrencisi Ahmet Can Kiraz’ın babası polis memuru Metin Kiraz’ında hazır bulunduğu törende kısa bir konuşma yapan hayırsever iş adamı Ercan Akın; “Okul müdürlüğümüz başta olmaz üzere tüm öğretmenlerimizin bu gayretini takdirle karşılıyorum.  Başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Hele hele bu il birincisi öğrencimizin mühendislik fakültesine girmesi beni ayrıca mutlu etti. Çünkü günümüzde teknoloji çok önem kazanmış,  teknoloji sayesinde ülkeler tesisler kurmuşlar. Her zaman her ortamda söylüyorum; ‘Eğitim, üretim ve ihracat’.

Dolar ödülü de zaten ihracattan kaynaklandığı için verilmiştir. Bunu da ayrıca belirtmek istiyorum. Gerçekten bugün ülkemizin birçok sorunu dövizle hallediyoruz. Eğer ihtiyacı şayet istenilen seviye de değilse şayet o zaman o ülkeler ekonomik olarak sıkıntıya girecekler ve ekonomik bağımsızlığını maalesef tam olarak icra edememektedir. O yüzden ben ‘Eğitim’, ‘Üretim’, hele hele döviz ihtiyacını karşılamak adına yurt dışına ürün satmak ‘ihracat’ noktasında çok daha başarılı olmamız gerektiğine inanıyorum. Bu öğrencimizin de okulunu, üniversiteyi bitirdikten sonra yapacağı yazılımlarla,  havada uçan uçaklar ile yerde yürüyen araçların üretilmesinde faydalı bir sanayici, mühendis, birey olur. Bizde bundan faydalanırız.” diye konuştu.

“HEDEFİM BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK”

Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirine verdiği röportajda hedefini açıklayan Ahmet Can Kiraz;

“Özyeğin Üniversitesi İngilizce Bilgisayar Mühendisliği’ne tam burslu olarak yerleştim. Bilgisayarlarla çok fazla ilgileniyor ve çok hoşuma gidiyordu. Bilgisayar Mühendisliği de çok hoşuma gidiyordu. B u hedefimde ilerlemek istedim. İstanbul Özyeğin Üniversitesi amacıma uyan bir üniversiteydi. Barınma dahil tam burslu olarak hazırlık dahil 5 yıl eğitim alacağım. Aylık 3 bin lira alacağım.  Hedefim bilgisayar mühendisi olmak.” dedi.

KİRAZ’IN BAŞARISININ SIRRI NE?

Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirimize başarısının sırrını anlatan Ahmet Can Kiraz, “Her aile için zaten uygun çalışma ortamı olması gerekiyor. Zaten bunu sağlayacak kişiler de kendi aileleri. Tabii yurtların da uygun olması sağlanıyor. Öncelikle çalışma için huzurlu bir ortam olması gerekiyor. Çünkü derslere kafasını vermesi gerekiyor. Sonrasında planlı ve düzenli çalışma ile beraber okulumuza gelen öğrenciler başarılı olabilir. Sadece düzenli ve planlı çalışma yeterli. Başarının sırrı da planlı ve düzenli çalışmaktan geçiyor.” dedi.  Kiraz okul öğretmenlerinden de gerekli yardımı aldıklarını sözlerine ekledi.

MÜDÜR AKINCI’DAN ‘ÖDÜLLENDİRMELER ÖĞRENCİLERİ MOTİVE EDİYOR’ VURGUSU

Okul Müdürü Ahmet Akıncı makam odasında verdiği bilgide; “Öğrencilerimizin başarılı öğrencileri her yıl okulumuzun banisi  Ercan Akın bey tarafından nakdi ödüller verilmekte. Nitekim geçtiğimiz mezuniyet döneminde de başarılı ilk 3 öğrencimize toplamda bin 500 dolar ödül verdiler. Yine Yüksek Öğrenim Sınavı’nda gerek Türkiye derecesi,  gerekse il derecesi elde eden öğrencilerimizi yine hayırseverimiz okulumuzun banisi Ercan Akın bey ödüllendiriyorlar. Bu yıl da yine hem Temel Yeterlilik Sınavı Türkiye 608’incisi, hem de  Alan Yeterlilik Sınavı sayısal alanda bin 300’üncüsü olan Ahmet Can Kiraz öğrencimizi Burdur il birincisi olmasından dolayı yine Ercan Akın bey tarafından 750 dolarla ödüllendirmiştir. Öğrencilerimizi motive, teşvik etmek açısından bu tür ödüllendirmeler güzel oluyor.” vurgusu yaptı.

Halil İbrahim Kara