Flaş Haber Yeni

4 ÜLKEDEN GELEN 35 GÖNÜLLÜ BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİ TESİSİNİ ZİYARET ETTİ

4 ÜLKEDEN GELEN 35 GÖNÜLLÜ BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİ TESİSİNİ ZİYARET ETTİ

Erasmus+ K152 YOU Gençlik Değişimleri Programı kapsamında Burdur’a gelen 35 gönüllü, Burdur Belediyeler Birliği Entegre Katı Atık Bertaraf Ve Enerji Üretim Tesisini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, tesis içinde yer alan Mekanik Ayırma Tesisi, Çöp Gazı Enerji Santrali, Evsel Atık Yaş Fermantasyon Üniteleri, Hayvansal Atık Biyogaz Tesisi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi incelendi.

Tesisleri tek tek gezen 35 gönüllü, tesis sorumluları Sezen Işlak, Mert Delibaş ve İsmail Uysal'dan detaylı bilgi aldılar.

   

LAVANTA TARLASI İLGİ ODAĞI OLDU

Önceki yıllarda çöp dökme alanı olarak kullanılan bölgeyi tamamen entegre tesise çeviren Burdur Belediyeler Birliği, arazinin üzerini de lavanta tarlasına dönüştürdü.

Lavanta tarlası ile ilgili açıklamada bulunan Çevre Mühendisi Sezen Işlak, önceki yıllardan kalan çöplerin üzerinin tamamen kapatıldığını ve içerisine borular yerleştirildiğini söyledi. Borulardan gelen gaz ile de elektrik üretimi sağlandığını vurguladı.

   

TESİSTE KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?

Gönüllülerin sorularını cevaplayan Çevre Mühendisi Sezen Işlak, Burdur Belediyeler Birliği Entegre Katı Atık Bertaraf Ve Enerji Üretim Tesisi’nde 40 kişinin çalıştığını ve bunlardan 12’sinin ise kadın olduğunu ifade etti.

H.NESİBE SOLAK (ÖZEL HABER)