Flaş Haber Yeni

Enver Paşa, şehadetinin 100. yılında Burdur’da anıldı

Enver Paşa, şehadetinin 100. yılında Burdur’da anıldı

Burdur Türk Ocağı tarafından Enver Paşa’nın 100. ölüm yıldönümü münasebetiyle bir konferans programı organize edildi.  ‘Şehadetinin 100. Yılında Enver Paşa’ konulu konferans, Enver Paşa’nın torunu Burak Enver ve ‘İmparatorluğun Son Kurşunu: Enver’ kitabının yazarı Zafer Tekin’in anlatımıyla gerçekleştirildi. Konferansta; Enver Paşa’nın karşılaştığı zorlukları torunu Burak Enver, Enver Paşa’nın şahsiyetini ise Zafer Tekin anlattı. Makü Konferans ve Sergi Salonu’nda dün saat 19.30’da düzenlenen konferansa; protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“FAYDALI FAALİYETLER YAPMAYA GAYRET ETTİK”

Programın açılışında konuşma yapan Türk Ocakları Burdur Şube Başkanı Dr. Himmet Büke; “Geriye dönüp baktığınızda onlarca iş, onlarca etkinlik yapıldığı ortaya çıkıyor. Türk Ocakları Burdur Şube Başkanlığı ve yönetimini aldığımızdan itibaren tamamen güzel ve faydalı faaliyetler yapmaya gayret ettik. Tabi bu faaliyetler takdir edersiniz ki yalnız taştan duvar olmaz misali tek başına olmuyor. Bu işin arkasında kocaman bir ekip var, gönül veren insanlar var, ocağa gönül vermiş olan gençlerimiz var. Bütün faaliyetlerimiz gençlik odaklı, gençlerin faydalanabileceği, istifade edebileceği yönde.” dedi.

“ENVER PAŞA’YI ANMAK İÇİN BURADAYIZ”

Başkan Büke konuşmasının devamında; “Türk Ocakları Burdur Şubesi olarak bugün önemli bir konuyla karşınızdayız. Geçmiş yıllarda biz her Çarşamba ocağımızda ocak başı sohbetlerimizi yapıyorduk. Çarşamba konferanslarımızı üniversitemizden ve diğer üniversitelerden akademisyenlerimizin katılımıyla devam ettiriyoruz. Ara ara da büyük programlar yapıyoruz. Bu gün de şehadetinin 100. yıldönümünde, Osmanlı’nın son döneminin en önemli isimlerinden Enver Paşa’yı anmak için buradayız ve bu anma toplantısında onun ailesinden, onun soyundan, onun kanından birisi Sayın Burak Enver bizlerle beraber. Ayrıca yazdığı harika kitabıyla ‘İmparatorluğun Son Kurşunu: Enver’ kitabının yazarı Sayın Zafer Tekin bizlerle beraber. Güzel bir buluşma oldu. Çünkü gençlik özellikle bu tür şeylere ihtiyaç duyuyor, dinlemek istiyor. Birinci ağızdan bazı şeyleri duymak istiyoruz. Bu manada güzel ve verimli bir toplantı geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Mine Kaya