Flaş Haber Yeni

EĞİTİM BİR- GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN “BU ÜLKEDE BİZ MEVZUAT HAZRETLERİNDEN ÇEKTİK”

EĞİTİM BİR- GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN “BU ÜLKEDE BİZ MEVZUAT HAZRETLERİNDEN ÇEKTİK”

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Burdur Şubesi’nin düzenlediği ‘Teşkilat buluşmaları’ toplantına katıldı. Kenan Evren döneminde kamu kurum  ve kuruluşlarında çalışanlara dair 1982 yılında çıkarılan mevzuat ve yönetmeleri eleştiren  Genel Başkan Yalçın; “Bu millet Kenan Evren yönetmeliği olarak bilinen 1982   kılık kıyafet yönetmeliğinden çekti. Kenan Evren yaptı diye bu mevzuat ayet mi?” dedi.  

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katıldığı program, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel'de geçtiğimiz Pazar günü MAKÜ   restoranda sabah kahvaltısı ile başladı.   Konferans Salonu’nda çeşitli etkinliklerle devam etti. TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Memur- Sen Burdur İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Burdur Şubesi Başkanı Murat Bulut, Memur Sen’e bağlı iş kolu başkanları, işyeri temsilcileri ile Antalya, Afyonkarahisar, Isparta sendika başkan ve temsilcilerinin katıldığı programda ilk olarak İstiklal Marşımız okundu. Akabinde Kur’an’ı Kerim tilavetinde bulunuldu.  Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Eğitim Bir-Sen Burdur Şubesi Başkanı Murat Bulut birer konuşma yaptı. İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri ilahi dinletisinde bulundu.

“BU ÜLKEDE BİZ,  MEVZUAT HAZRETLERİNDEN ÇEKTİK”

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasında;  “Sizin çocuğunuz Tunceli’de veri hazırlama kontrol işletmeni. Geliniz Ankara’da, Öbürünün de gelini Tunceli’de, adam tayin isteyecek. ‘Yasak hemşerim’. Gidemezsin diyor. İkisinin de aile bütünlüğü parçalanmış. Soruyorum; ‘Yasa hemşerim’ diyor. Ya kardeşim, buda veri hazırlama kontrol işlemeni, diğeri de  veri hazırlama kontrol işletmeni. İkisini de aynı yere verseniz ne olur?  ‘Efendim mevzuat müsaade etmiyor’ diyor. ‘Düzeltelim’ diyorum.  Mevzuat dediğiniz ayet mi? Bu ülkede yıllarca biz,  mevzuat hazretlerinden çektik” dedi.

Yalçın konuşmasının devamında şunları kaydetti:  “Bu millet Kenan Evren yönetmeliği olarak bilinen 1982   kılık kıyafet yönetmeliğinden çekti. Kenan Evren yaptı diye bu mevzuat ayet mi? 30, 50 yıl öncesine geç. Böyle bir şey mi vardı. Yok. Kenan Evren hazretleri emir buyurmuş, ayakkabı topuğunu şu boyu geçemez, pantolon renginiz şu olacak. Kazağınızın yakası ‘v’ olacak. Faullerin kulak hizanı geçemez. Ense taraşın gömleğe değemez. Kamu da görev mi yapacaksın? Başın açık olacak. İstersen üniversiteyi birincilikle bitir. Türkiye’nin en zeki adamı ol. Başında örtü varsa kamusal alan hazretleri seni vatandaşlıktan saymıyor. Seni tanımıyor. Seni sorguluyor. Kim yapmış bu mevzuatı Kenan Evran. Yıllarca bütün insanların hayatını kararttılar. Biz ödenmiş bedeller unutulmasın diye bunları 3 cilt halinde kitaplaştırdık. Diyor ki orada yurda 28 Şubat’ta baskın yapıyor.  Kapıda  bekçi var. İçeriye baskın, müfettişler geldiğinde hemen kasete basıyor. ‘Mozart’ müziği çalıyor. Mozart demek; ‘Başını aç, müfettiş geliyor demek’. Bir gün farklı bir şey oldu. Bekçi mikrofonu alarak ‘Mozart, mozart’ diye bağırdı. Önce garipsedik. Sonra anladık ki yurda teftiş geldi. Bu ülkede bunları yaşattılar.  Bir sürü insanın hayatını kararttılar”

ÖZÇELİK, YAŞANANLARI HALKA PAYLAŞIN VURGUSU YAPTI

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik konuşmasında; “Siyasetçilerin taahhütlerinden ziyade, sizlerin alanda, halkla birebir Dünya’da bölgede bulunduğunuz ortamda yaşadıklarınızı, tespitlerinizi halka paylaşmanız o kadar çok  önem arz ediyor” diye konuştu.

BULUT; “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Memur-Sen Burdur İl Temsilcisi, Eğitim – Bir Sen Burdur Şubesi Başkanı Murat Bulut konuşmasında; “ Sendikacılıkta itibar, yetkide istikrarın adresi Eğitim – Bir Sen ailesi içinde sizlerle beraber olmak, aynı çatıda bulunmak aynı mücadele azminin birlikte yürütmekten dolayı onu ve gurur duyuyorum. Bizleri hem ilimizde, hem ülkemizde yetki taşıyan sizlere teşekkür ediyorum. Yetki demek; güvenmek demek.  Yetki vermek demek inanmak, sorumluluk yüklemek demek, sizlerin bize olan inancınızı boşa çıkarmadan güveninizi kaybetmeden sorumluluk bilinci ile hareket ederek mücadelemizi sürdürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  Halil İbrahim Kara