Flaş Haber Yeni

‘DÜNDEN BUGÜNE BURDUR’ KONULU SERGİ DÜZENLENDİ

‘DÜNDEN BUGÜNE BURDUR’ KONULU SERGİ DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı dolayısı ile ‘Dünden Bugüne Burdur’ konulu sergi ve kültür etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısı ile ‘Dünden Bugüne Burdur’ temalı sergi ve kültür etkinliği 13 Ekim 2023 Cuma günü Burdur İstasyon çay Bahçesi’nde düzenlendi. Burdur Belediyesi, Burdur Kent Konseyi ile Burdur Araştırmacı Yazarlar ve Şairler Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan sergiye; Burdur Belediye Başkan Yardımcıları, Burdur Kültür Turizm İl Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Kütüphane Müdürü Mehmet Küçük, Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın ile yazarlar, sanatçılar katılım gösterdi.

Program; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Etkinlikte ilk konuşan Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel yaptığı konuşmada: “29 Ekim 1923’de Türk Milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare biçimi Cumhuriyet idaresi kanaatine varıldıktan sonra Cumhuriyetimiz ilan edildi. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet olmuş bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine devrimcilik ilkesi gereği yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Atalarımızın bizlerden tek istediği Cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Cumhuriyetin adını başarılarla yâd ettirmek olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Kent Konseyi’ne verdiği destekten dolayı şanslı olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: Burdur’un bu güzelliklerini sürdürebilmek için Kent Konseyi olarak elimizden geleni yapacağız. Bu şehirde yaşıyorsak bu şehre karşı vefa borcumuz var. Bürokratlarıyla, siyasetçileriyle birlikte elimizden geleni yapıp bu güzel şehri daha da ileriye götüreceğiz. Burdurumuzu ileriye taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından açılışı yapılarak MAKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülkü Bayhan tarafından hazırlanan Burdur’un geçmişteki fotoğraflarının yer aldığı sergi ve Teknik Öğretmen Ramazan Biçer’in Metal İşleri Sergisi protokol üyelerince gezildi. Sergide Burdur Ressamlarının da resimleri yer aldı.

Son olarak Burdurlu yazarların kitaplarını imzalaması ve okuyucularla sohbetleri gerçekleştirildi.

Hale Pak - Melisa Adınısever