Flaş Haber Yeni

DSİ tarafından yaptırılan İçme Suyu Arıtma Tesisi inCElemesi sonrası açıklama yapan Başkan Mengi: “Birçok mahallede binaların üst katlarına maalesef su çıkmıyor. Birçok şikâyet alıyoruz. Bu konuda da Burdur Belediyesi’nin bir an önce adım atmasını bekliyoruz”

DSİ tarafından yaptırılan İçme Suyu Arıtma  Tesisi inCElemesi sonrası açıklama yapan Başkan Mengi: “Birçok mahallede binaların üst katlarına maalesef su çıkmıyor. Birçok şikâyet alıyoruz. Bu konuda da Burdur Belediyesi’nin bir an önce adım atmasını bekliyoruz”

Ak Parti Burdur İl  Başkanı Volkan Mengi,  Burdur Merkeze bağlı Büğdüz Köyü yolu üzerine DSİ tarafından yaptırılan İçme Suyu Arıtma  Tesisini inceledi. Önceki gün gerçekleşen hükümet yatırımı inceleme gezisine Ak Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Erkan, il, ilçe ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri katıldığı bildirildi.  Ziyaret sonrası yazılı basın açıklamada bulunan İl Başkanı Volkan Mengi; “Bugün İçme Suyu Arıtma Tesisimizin inşaatına başkanlarımız ile birlikte ziyarete geldik. DSİ tarafından yapılan bu hizmeti yerinde incelemiş olduk. Gerçekten çok güzel bir tesis oldu. İnşallah Burdur şehir merkezimize kaliteli temiz içme suyunu musluklardan akıtmak için ekiplerimiz, yüklenici firmamız büyük bir gayretle çalışıyorlar. Yaklaşık 120 Milyon Türk lirasına mal olacak bu tesiste günlük 35 bin ton temiz içilebilir suyu şehrimize kazandıracağız. Tabii 2016 yılında Cumhurbaşkanımızdan talepte bulunarak istenilen bu yatırım dönemin Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu vesilesiyle bu hizmeti şehrimize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Sağ olsunlar yüklenici firmalarımız işin hayata geçirilmesi konusunda büyük bir mücadele gösteriyor.  İşin sonuna gelmek üzereyiz. İnşallah 2022 Eylül ayında işi teslim etmek için çalışıyorlar. Bu tesisle beraber uzun zamandır şehrimizin beklediği musluklardan içilebilir suyu kazandıracağız. Ben burada tabii ilk başta Cumhurbaşkanımıza değerli bakanlarımıza özellikle milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’a ve  Valimize çok teşekkür ediyorum. Bu proje gerçekten şehrimizin en önemli problemini çözecek.  2023’e giderken Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında şehrimizin en önemli sorunu olan temiz içme suyu sorununu çözmüş olacağız. Tabii bununla yetinilmemesi gerekiyor. Bu sadece içilebilir su hizmeti, ama şehrimizden çeşmelerden akmayan bir su altyapı sistemi var. Bunun da bir an önce Burdur Belediyesi tarafından çözülmesi gerekiyor, hemen şehrin caddelerinde ve sokaklarında alt yapı yapılması gerekiyor. Biz Bakanlığımız üzerinden yani İLBANK üzerinden bu konuda da destek olacağız. Ama çalışmaların hızlanması gerekiyor. Çünkü birçok mahallede binaların üst katlarına maalesef su çıkmıyor. Birçok şikâyet alıyoruz. Bu konuda da Burdur Belediyesi’nin bir an önce adım atmasını bekliyoruz”. Dedi

. Haber Merkezi