Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA DSİ SU İSRAFINDAN TAVİZ VERİLMİYOR

BURDUR'DA DSİ SU İSRAFINDAN TAVİZ VERİLMİYOR

 

BURDUR GÖLHİSAR SULAMASI YENİLEME İNŞAATINDA BORULAR SAHAYA İNDİRİLDİ

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve desteklenmesinde, içme suyuna varıncaya kadar birçok alanda hizmet veren Devlet Su İşleri, küresel ısınma nedeni ile her geçen önem kazanan suyun israf edilmesinden taviz vermiyor. Bu yönde AK Parti Hükümeti tarafından ilimize yapılan yatırımlara her yıl bir yenisi ekleniyor. AK Parti Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz,  önceki dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in yakın takipleri sonucu ilimiz Gölhisar ilçesinde tarımsal sulaması yenileme inşaatında boruların sahaya indirildiği öğrenildi. DSİ 182. Şube Müdürü Fatih Deşik’in de yakında takip ettiği çalışmalar kapsamında suyun tasarruflu kullanılması için yeni çalışmanın daha altına imza atılıyor.

Konuya ilişkin DSİ 182. Şube Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından önceki gün yapılan paylaşımlara göre: “Gölhisar sulaması yenileme inşaatında borular sahaya indirildi. 90 bin100 dekar tarım arazisinin modern tekniklerle yağmurlama + damlama sistem sulanmasını sağlayacak olan söz konusu proje kapsamında muhtelif çap ve evsafta toplam 302 km boru döşenecek olup, 2 524 adet sanat yapısı yapılacaktır.” denildi.

MİLLETVEKİLİ KORKMAZ, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda: “Gölhisar ilçemizde sulama sistemini yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Toplamda 302 kilometre boru döşenerek ve 2.524 adet sanat yapısı yapılarak 90 bin dekardan fazla tarım arazisinin modern tekniklerle sulanmasını sağlayacak projemizde borular sahaya indirildi.  Emeği geçenlere teşekkür eder, hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerim.” açıklamasında bulundu.

MİLLETVEKİLERİ ISPARTA BÖLGE MÜDÜRÜ İLE BİRLİKTE DSİ GENEL MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, sosyal medya hesaplarından önceki gün yaptığı paylaşımda:  “Mustafa Oğuz Vekilimle birlikte, yaz döneminde saha çalışmalarımızda, köy ziyaretlerimizde ve ilçe istişare toplantılarımızda ilimizin sorunlarını yerinde tespit edip, çözümleri hemşehrilerimiz ile birlikte üretiyor, süreçlerin takipçisi oluyoruz.  Bu kapsamda, DSİ (Isparta) 18. Bölge Müdürümüz Rahmi Şahin ile birlikte DSİ Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta’yı ziyaret ederek ilimizde yapılan ve yapılması planlanan projeleri değerlendirdik. Şehrimize gösterdikleri ilgilerinden dolayı Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Halil İbrahim Kara-H.Nesibe Solak