Flaş Haber Yeni

DSİ, BURDUR’DA DA SU İSRAFINA TAVİZ VERMİYOR

DSİ, BURDUR’DA DA SU İSRAFINA TAVİZ VERMİYOR

  • DSİ, BURDUR’DA DA SU İSRAFINA TAVİZ VERMİYOR
  • Burdur-Merkez Askeriye ve Gökçebağ Göletleri Sulaması Yenilemesi hızla devam ediyor

özel haber

 

ülkemiz su kaynaklarını bilim ve tekniğe uygun olarak kullanıma sunmak, su ve ilgili toprak kaynaklarımızın çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik esasları dâhilinde geliştirilmesini sağlamak misyonu ile çalışmalarını aralıksız devam eden Devlet Su işleri, Burdur’da su israfına taviz vermiyor.

 

Bir kamu kuruluşu olarak kendine verilen; taşkın koruma, sulu ziraatı yaygınlaştırma, hidroelektrik enerji üretme ve büyük şehirlere içme suyu teminin yanı sıra belediye teşkilâtı olan yerleşim yerlerine de

içme suyu temini gayelerini etkin bir şekilde yerine getirebilmesi bakımından, söz konusu dört maksadın ortak noktası olan baraj çalışmaları konusunda öncelikli faaliyetlerini sürdüren DSİ, hali hazırdaki baraj ve göletlerdeki tarımsal sulamalardan taviz vermiyor.

Bu amaç ve doğrultuda Burdur’da da hizmetlerini aralıksız sürdüren DSİ, küserel ısınma deneni ile su tasarrufunun büyük önem taşıdığı şu günlerde Burdur Merkez Askeriye ve Gökçebağ Köyü göletlerinde tarımsal sulaması yenileniyor. Vahri sulama yerine kapalı sistem sulama sistemine geçiliyor.

Askeriye ve Gökçebağlı köy halkı tarafından da memnuniyetle karşılanan çalışmalar Devlet Su İşleri (DSİ) 18’inci Bölge, 182’inci Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.

Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın destek verdiği Burdur Merkez Askeriye ve Gökçebağ Göletleri Sulaması Yenilemesi ihalesi 2 Kasın 2022 tarihinde yapıldı. İşe başlama 30 Aralık 2022 tarihinde işe başlanılmış olup 7 Temmuz 2023 tarihi itibari ile helan daha devam etmektedir.

MİLYONLUK YATIRIM

DSİ’nin yaptığı ‘Burdur-Merkez Askeriye ve Gökçebağ Göletleri Sulaması Yenilemesi’ çalışmasının maliyeti 29 milyon 712 bin 465 liradır. İş bitimi ise 19 Aralık 2024 yılı olarak belirlenmiştir.

İŞİN MUHTEVASI:

DSİ 182’inci Burdur Şube Müdürü Fatih Deşik verdiği bilgide: “Burdur-Merkez Askeriye ve Gökçebağ Göletleri Sulaması Yenileme işin kapsamında; 22.104 m HDPE boru ve ek parçalarının temin ve döşenmesi, 121 adet sanat yapısı imalatı ile 400 hektar sulama alanına sahip sulama şebekesi inşaatının yapımı bulunmaktadır.11 bin metre HDPE boru döşenmesi tamamlanmıştır.  Fiziksel gerçekleşme oranı  yüzde 60’dır. Çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Halil İbrahim Kara