Flaş Haber Yeni

DR. YAZGAN'A GÖRE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 5 ALTIN KURAL

DR. YAZGAN'A GÖRE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 5 ALTIN KURAL

Sinapol Klinik'ten Dr. Ümit Can Yazgan, modern yaşamın getirdiği sağlık sorunlarına karşı doğal çözümler sundu.

Yazgan'a göre, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için iyi uyku, bağışıklık sistemi, ruh sağlığı, beslenme ve dijital detoks gibi faktörlerin dengede olması gerekiyor.

 “Günümüzde sağlıklı bir yaşam sürdürmek, hem bedensel hem de zihinsel ihtiyaçlarımızı dengeli bir şekilde karşılamaktan geçiyor” diyen Dr. Yazgan, bitki ağırlıklı beslenmenin bağışıklığı güçlendirdiğini, dijital detoksin ise zihinsel dinginlik için fırsat sunduğunu belirtti.

Uzman doktora göre, iyi bir uyku düzeni, bedenin yenilenmesi ve zihinsel dinlenme için elzem. Düzenli ve kaliteli uyku, stres seviyelerini düşürerek ruh sağlığını olumlu etkilerken, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar.

Bağışıklık sistemi için de bitkisel ağırlıklı beslenmenin önemini vurgulayan Dr. Yazgan, sebze, meyve, tam tahıl ve baklagiller gibi besinlerin vücuda gerekli antioksidanları ve fitokimyasalları sağladığını söyledi. Bu besinler, iltihaplanmayı azaltarak vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasına katkı sunar.

Ruh sağlığı için de meditasyon, yoga ve düzenli egzersiz gibi aktivitelerin yanı sıra bitkisel beslenmenin önemini vurgulayan Dr. Yazgan, özellikle omega-3 açısından zengin olan keten tohumu ve ceviz gibi gıdaların, beyin fonksiyonlarını desteklediğini belirtti

Dijital detoksin, modern dünyanın hızla akan bilgi bombardımanından uzaklaşmamıza ve iç huzurumuzu bulmamıza yardımcı olduğunu belirten Dr. Yazgan, akıllı telefonlar ve bilgisayarları belirli saatler dışında kullanmamaya özen göstermenin faydalı olduğunu söyledi.

Dr. Ümit Can Yazgan, sağlıklı bir yaşamın fiziksel, zihinsel ve ruhsal dengenin bir bütün olduğunu kabul etmekle başladığını belirterek, bu dengeyi sağlamanın hayatın her alanında daha mutlu ve huzurlu hissetmemizi sağladığını sözlerine ekledi.

Tüm bu unsurlar bir araya geldiğinde, yaşam kalitemizi artıran güçlü bir sağlıklı yaşam döngüsü oluşur. İyi uyku, sağlıklı bir ruh hali ve güçlü bir bağışıklık sistemi için temel taşlardan biridir. Aynı şekilde bitki ağırlıklı beslenme, bedenimizi ve zihnimizi destekleyerek daha enerjik ve sağlıklı hissetmemizi sağlar. Dijital detoks, modern dünyanın hızla akan bilgi bombardımanından uzaklaşmamıza ve iç huzurumuzu bulmamıza yardımcı olur. Sağlıklı bir yaşam, fiziksel, zihinsel ve ruhsal dengenin bir bütün olduğunu kabul etmekle başlar. Bu dengeyi sağlamak, hayatın her alanında daha mutlu ve huzurlu hissetmemizi sağlar.” dedi.

Melisa Adınısever