Flaş Haber Yeni

DOSTLUK YOLU BURDUR SINIRINDA YENİ GÜZERGAH MI VAR?

DOSTLUK YOLU BURDUR SINIRINDA YENİ GÜZERGAH MI VAR?

VİYADÜK YAPIMI YERİNE GÜNEY YAMAÇLAR TERCİH EDİLMESİ SÖZ KONUSU !..

Burdur Valisi  Ali Arslantaş başkanlığında  geçtiğimiz Çarşamba günü Burdur İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda  Saat 14.30’da yapılan  2023 yılı  Burdur İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamu yatırımları hakkında sunumda bulunan Karayolları 13. Antalya  Bölge Müdürü Ahmet Gülşen; “Burdur-Isparta Dostluk yolu toplam uzunluğu 14 kilometre olan projemizde de bugüne kadar 9 kilometre bölünmüş yol   BSK yapımı tamamlandı. Bölünmüş yolun imalatı tamamlanması ile beraber trafik hacminde de bir artışın olduğunu  gözlüyoruz sayın valim. Bu yıl içerisinde de diğer  kalan  kısımda da  bir çalışmamız olacak. Bir proje revizyonu söz konusu, Genel Müdürlüğümüzden onayı beliyoruz.” dedi.

Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen’in Burdur-Isparta Dostluk yolu ile ilgili  sunumu tamamlamasının ardından  Bölge müdürüne hitaben konuşan Vali Ali Arslantaş: “Burdur’da şöyle düşünülüyor. Isparta tarafının yapıldı, Burdur tarafı yapılmıyor.  Yapılacak mı? Yapılmayacak mı? diye bir endişe var. Dilimizin döndüğünce anlatıyoruz burası tek yön, baştan sona ihale edildi falan ama tamamı da  yapılan  tarafta Isparta tarafında. ” sözlerine yer verdi.

Vali Ali Arslantaş’a yanıt veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen; “Projemiz bir bütündür sayın valim. Diğer kalan 5 kilometrelik kısmı da bu yıl içerisinde alt yapı çalışması, toprak işleri  ve üst yapı çalışmasına başlayacağız.” dedi.

Vali Ali Arslantaş’ın; “Viyadükten vazgeçme koordineli çalışın demiştik.” sözünün ardından konuşmasına devam eden Bölge Müdürü Gülşen: “Çalıştık sayın valim, 236 metre viyadük yerine açıktan geçirmek ve güney yamaçlar  özellikle kar ve buzlanmada her hangi bir sıkıntı olmayacak güzergahtan (taş Ocağı tarafı) çalışmamızı yaptık. Genel Müdürlüğümüzde onay aşamasında, bu onaya göre de biz çalışmamızı bu güzerhagtan yapacağız.” “Şöyle bir durum var; burada kamulaştırma ile ilgili de belli bir oranda maliyetimizi azaltmış oluyoruz.” diye konuştu.  Halil İbrahim Kara