Flaş Haber Yeni

DİYANET VAKFI BURDUR’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KERMES AÇTI

DİYANET VAKFI BURDUR’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KERMES AÇTI

Diyanet Vakfı Burdur Şubesi, geliri ihtiyaç sahibi yeni evlenecek çiftler ile yeni doğan bebeklerin ailelerinde kullanılmak üzere Burdur Tabakhane Camii avlusunda kermes açtı. Dün açılan,  bugün sona ermesi planlanan kermesin açılışını Burdur Vali Yardımcısı Bahri Gökalp, Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen, Memur-Sen Burdur İl Temsilcisi Murat Bulut, İHH Burdur Temsilcisi Hüseyin Çetinkaya, Diyanet Sen Burdur Şubesi Başkanı Bünyamin Özdaş, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Halil Çiçek, Burdur İl Müftülüğü Müftü Yardımcıları ile birlikte yaptı.

Kermeste, Burdur İl Müftülüğü din görevlilerinin evlerinde yaptıkları tatlı, börek, çörek, döner, bazlama ve yufka çeşitlerinin satışı yapıldı.

“ELDE EDİLEN GELİRLER,  İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN HARCANACAK           “

Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen kermes açılışı sonrası verdiği bilgide; “Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları ve Burdur İl Müftülüğü olarak bir yiyecek, içecek kermesi düzenledik. Buradan elde edilecek gelirler ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımız ihtiyaç sahibi evlenecek çiftler ile yeni doğan çocuklar için bohçalar hazırlıyorlar. Onlara yardım yapacaklar. İnşallah kermesten elde edeceğimiz gelirleri fakir fukara için kullanılacak. Kermesin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı haktan niyaz ediyorum.” dedi.

İL MÜFTÜ YARDIMCISI EKİZ, FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Kermes açılışı öncesi Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize Diyanet Vakfı Kadın Kolları’nın faaliyetlerini anlatan  Burdur İl Müftü Yardımcısı Fatma Ekiz; “Türkiye Diyanet Vakfı Başkanlığımız tüm illerimizde Kadın Kollarının kurulmasını istedi. Bizde geçen yıl Aralık ayının sonlarında Kadın Kollarını kurduk. Ve faaliyetlerimize başladık. Faaliyetlerimize ilk olarak ‘Bir mont, bir bot’ olarak başladık. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza bu yardımları yaptık. Tüm ilçeler dahil bu yardımları evlatlarımıza dağıttık. Ardından; ‘Bir atkı,bir bere’ yardım kampanyasını başlattık. Hoca ve öğrencilerin katkıları ile toplanan yardımları İdlib’e gönderdik. Tabi bu yardımların yanında ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtımımız da oldu. En son olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için ‘Gelin bohçası ve çocuk bohçası” hazırladık. Bohçanın içerisinde bir pike, nevresim takımı, havlu, tülbent, patik, lif dahil aklınıza gelebilecek her şey var. Bebek bohçamızda da battaniye, kıyafet, bebek bezi, ıslak mendil  koyduk. İçerisine birde Kur’an-ı Kerim kitabımız ile hayata başlarken isimli kitap koyduk. Bu şekilde ihtiyaç sahibi ailelerimize, ailelerimize yardımcı oluruz.  Yaptığımız kermesle de inşallah yardımlarımız devam edecek. Köylerimizdeki öğrencilere de kitap yardımı yapmak istiyoruz. Hatta kitabın yanında öğrencilere de oyuncak götürelim istiyoruz.“ diye konuştu.

Halil İbrahim Kara