Flaş Haber Yeni

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MÜŞAVİRİ BELGİN KONARILI KONFERANS VERDİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MÜŞAVİRİ BELGİN KONARILI KONFERANS VERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ‘Doğal Afetler, Olağanüstü Haller ve Kadın’ konulu konferans verdi. Burdur İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen konferansın ilki MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’nde KYK Safahat Yurdunda 8 Mart 2023 tarihinde, ikincisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda 9 Mart 2023 tarihinde verildi.

İlimizde misafir edilen depremzede ailelerinin ile Burdur İl Müftülüğü personelinin katıldığı her 2 konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen’in selamlama konuşmaları ile devam etti.

KONARILI GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

İslam dininde kadının yeri ve önemine değinen Belgin Konarılı, ilk olarak  ilimizde misafir edilen Depremzede vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. 11 ilimizi etkileyen depremlerde çok can kayıplarının yaşandığını belirten Konarılı, yüce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her zaman olduğu gibi bugün de vatandaşlarının yanında olduğuna vurgu yaptı, en kısa sürede şehirlerin tekrar imar edileceğini belirtti. Tüm katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

HEDİYE TAKDİMİ

Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen,  konferansın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı’ya hediye takdiminde bulundu.

Halil İbrahim Kara