Flaş Haber Yeni

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI BURDUR’DA KONUŞTU

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI BURDUR’DA KONUŞTU

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, birtakım ziyaretler için Burdur’a geldi.

İlk olarak Burdur Belediyesi Başkanı ali Orkun Ercengiz’i ziyaret eden Babacan, ardından Cuma pazarındaki esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Babacan, ülke gündemine dair konulara değindi.

Deprem ülkemizi tehdit eden bir felaket

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da meydana gelen 6.1 şiddetindeki depreme değinen Babacan, depremin Türkiye’nin çok büyük bir bölümünü tehdit eden bir felaket olduğunu vurguladı.

Babacan: “Kaza geliyorum demez ama deprem geliyorum der ve er ya da geç pek çok bölgemizde farklı şiddetlerde depremler olacak. Ülkemizi bir an önce buna hazırlamamız gerekiyor. Mutlaka dönüşümü yerinde veya farklı yöntemlerle yapmak gerekiyor, yapı stokumuzun çok hızlı bir şekilde gözden geçirilmesi gerekiyor. Güçlendirme yapılabilecek binaları güçlendirme; yapılamayacak onlar yerlerini inşaat. Gerçekten Türkiye'nin önünde çok büyük ve önemli bir mesele.” diyerek yetkililerin deprem ile ilgili çalışmalarda yavaş olduğunu ifade etti.

İstanbul’daki depreme değinen Babacan, “İstanbul'da gördük; birden haberleşme sistemi nasıl tıkandı, birden ulaşım nasıl tıkandı. İstanbul'da hep beraber gördük ve bu İstanbul'a adeta son uyarı gibi. Öyle okumak lazım bunu. 6.1 tam sınırda yani biraz daha şiddetli olsa çok daha büyük hasara can kaybına Allah korusun sebep olabilirdi. Artık bu da son uyarı olarak kabul edip bir an önce tedbirler konusunda hızlı hareket etmek lazım.” diyerek bir an önce İstanbul başta olmak üzere pek çok ilin depreme hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

“Çiftçilerimiz büyük zarar gördü”

Türkiye’de geçtiğimiz hafta 63 ili etkileyen zira don hakkında da konuşan Genel Başkan Ali Babacan, Türkiye’de meydana gelen don felaketinde çiftçilerin büyük bir felaket yaşadığını sözlerine ekleyerek, “başta sebze meyve üretimi olmak üzere çiftçilerimiz büyük zarar gördü. Bu zararların bir an önce hızlı bir şekilde tespiti gerekiyor. Öncelikle hasar tespiti, zarar tespiti yapılması gerekiyor. Çiftçilerimizin devlete olan vergi ödemeleri veya Ziraat Bankası'na olan kredi ödemeleri bunların hepsi en az 2 yıl ertelenmeli. Çünkü meyve ağaçlarına don vurduğu zaman iki mevsim birden kaybediyor. Yeni krediler mutlaka açılmalı ve hasar gören, zarar gören çiftçilerimizin de bir miktar TARSİM’den ve bir miktar da TARSİM dışı kaynaklardan mutlaka zararlarını karşılamaya dönük bir çaba ortaya konulmalı.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

H.Nesibe Solak