Flaş Haber Yeni

DEPREMİN GÖZLERİ BURDUR'DA! FETHİYE-BURDUR FAY ZONU BÜYÜK DEPREMLERİN HABERCİSİ OLABİLİR Mİ?

DEPREMİN GÖZLERİ BURDUR'DA! FETHİYE-BURDUR FAY ZONU BÜYÜK DEPREMLERİN HABERCİSİ OLABİLİR Mİ?

Jeoloji Mühendisleri Odası Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Süleyman Pampal Fethiye-Burdur Fay Zonu’na dikkat çekti.

Topraklarının büyük bölümü fay zonları üzerinde şekillenen Türkiye’nin kuzey ve güneyinde birkaç gündür depremler yaşanıyor..

Peki ülkenin kuzeyinde ve güneyinde yaşanan depremler bize ne anlatıyor?

Akdeniz’de yaşanan depremlerin Helen Yayı ve Kıbrıs Yayı’ndan kaynaklı oluştuğunu dile getiren Jeoloji Mühendisleri Odası Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr.Süleyman Pampal, Muğla ve Antalya çevresinde yaşanan depremleri Helen Yayı ile Kıbrıs Yayı üzerinde gerçekleşen hareketliğe bağladı. Rodos ve Girit Hattı’nın oldukça tehlikeli olduğuna dikkat çeken Pampal, Kıbrıs kesiminin daha seyrek deprem ürettiğini fakat Antalya ve çevresini kapsayan Helen Yayı ve Rodos-Girit Bölgesi’nin daha büyük depremler ürettiğini dile getirdi

Kıbrıs Yayı ile Helen Yayı arasından Isparta’ya uzanan Fethiye-Burdur Fay Zonu hakkında konuşan Pampal bu fay zonunun Burdur’da ve Fethiye’de yaşanacak olan büyük depreme işaret ettiğini vurguladı.

Anadolu Coğrafyasındaki en büyük depremlerden biri olarak kabul edilen Ekim 1914’te Burdur’da yaşanan 7 büyüklüğündeki deprem yakın zamanda gelecek olan büyük depremlerin habercisi mi?

HABER MERKEZİ