Flaş Haber Yeni

DAVUTOĞLU’DAN BURDUR’DA YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI:

DAVUTOĞLU’DAN BURDUR’DA YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI:

DAVUTOĞLU’DAN BURDUR’DA YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI:

Gelecek Partisi bütün Türkiye’de aday çıkaracak mı?

İttifak mı yapacak?

ÖZEL HABER

Halil İbrahim Kara

Gelecek Partisi  Genel Başkanı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kaş’dan Ankara’ya giderken uğradığı Burdur’da  Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabiri Halil İbrahim Kara’nın  31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler hakkındaki sorularını yanıtladı.

Antalya Kaş’tan   makam arabası ile Ankara’ya giderken  ilimizin meşhur Burdur Şişini yemek üzere Burdur Yeni Sanayi Sitesi’ne geldiğini belirten  Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu  ile Burdur Yeni  Sanayi Sitesi Kooperatifi Düğün Salonu önünde düğüne genlenler  ile sohbet ederken rast gelen Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirimizin; ‘2024 yerel seçimlerde aday çıkaracakmısınız?, ‘Yoksa seçimlere ittifakla mı gireceksiniz?’ sorunu yanıtladı.

Sorumuzu yanıtlamadan önce Burdur Şiş’ten övgü ile söz eden Davutoğlu, yerel seçimlerde hangi yol haritasını izleyeceklerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

10 Eylül 2023 Pazar günü saat 20.00 sularında Çağdaş Burdur Gazetesi muhabiri Halil İbrahim Kara’nın sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Yerel seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yerel seçimler doğrudan halkın yönetildiği belediyelerin seçimleridir. Dolayısı ile hak ile iç içe olan belediye başkanları halkın sevgisini, takdirini kazanır. Tüm Türkiye’de bu görevi üstlenecek olan belediye başkanlarına şimdiden başarılar diliyorum. Bizde parti olarak Türkiye’nin her tarafında prensip olarak seçimlere   kendi amblemimiz ile gireceğiz. Ama Türkiye’de seçim şartları malum, ittifaklar gerektiğinde de bu ittifakları değerlendireceğiz. Şu anda Saadet Partisi ile bir ittifak çalışmamız (var) Mecliste (TBMM) grup kurduk. Öncelikle Saadet Partisi olmak üzere il, ilçe. belde olarak farklı ittifak modelleri düşünebiliriz. Ama prensiz olarak bütün Türkiye’de aday çıkarmaya kararlıyız inşallah.” dedi.

BURDUR’DA DURUM NEDİR?

Burdur’da yerel  seçimlerde ‘İttifak mı yapacaksınız?’ sorumuza da yanıt veren Davutoğlu: “Burdur daha netleşmedi. Burdur ‘da il teşkilatımız var. Çok kıymetli arkadaşlarımız var. Zaman yaklaştıkça ayrıca Burdur’u değerlendirmeye alacağız. Bütün ilçelerini değerlendirmeye alacağız. Burdur’a layık, Burdur ilçelerine layık bulacağız, çıkartacağız. Burdur’da halkın takdirine sunacağız.” Dedi.

GÖKÇEBAĞ KÖYÜ HALKI İLE SOHBET ETTİ

Öte yandan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Burdur Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Düğün Salonu’ndaki köylülerinin düğüne gelen Gökçebağ Köyü halkı ile bir süre sohbet etti. Birlikte çay içti. Sohbet sırasından  ekonomik sıkıntıların başında  nelerin geldiğini sordu. Sohbete katılan köy halkı yüksek akaryakıt fiyatları, yem, gübre fiyatlarından yakındılar. Bu fiyatlar yüzünden hayvan belsem maliyetlerinin de arttığını belittiler. Küresel ısınma nedeni ile  Burdur Gölü^nün çekilmesi dolayısı ile göl kenarındaki arazilerde yetişen ünü ülke geneline yayınlan Çerçin (gökçebağ) kavununun yetişmesini  dile getirdiler.

HAYVANCILIĞI BIRAKMAYIN!

Davutoğlu köy halkından şartlar n olursa olsun hayvancılığı bırakmayın, üretimden vaz geçmeyin tavsiyesinde bulundu.

 Halil İbrahim Kara