Flaş Haber Yeni

CUMHURİYET MEYDANI’NDA KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI EYLEM DÜZENLENDİ

CUMHURİYET MEYDANI’NDA KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI EYLEM DÜZENLENDİ

Burdur’da Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve öğrenciler, kadın cinayetleri ve istismarına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması ile eylem gerçekleştirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Burdur Şubesi üyeleri ve öğrenciler, Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve kadın istismarlarına tepki göstermek amacıyla eylem gerçekleştirdi. Dün saat 18.00’da Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, öldürülen kadınlar için not yazarak, panoya astı.

Kadın cinayetlerine ve istismarına tepki göstermek için toplanan grup; “Susma, susturma, sustukça sıra sana gelecek”, “Kadın, Yaşam, Özgürlük”, “Koruma, aklama, katilleri yargıla” sloganları attı.

Kadın cinayetlerine ve istismarına tepki göstermek için toplanan grup, basın açıklamasının ardından katledilen tüm kadınlar için oturma eylemi gerçekleştirdi.

   

Toplanan grup adına basın açıklamasını yapan Sena Güzey: “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri ve Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, son günlerde ülkemizde yaşanan acı verici olaylarla sarsılmış durumdayız.” diyerek, meydanda yer alan panolarda bu zamana kadar acımasızca cinayete kurban gitmiş kadınların cansız hatıraları ve Burdurlu vatandaşların bu cinayetler karşısında kaleme aldığı notların olduğunu ifade etti.

Sena Güzey: “Bu çığlıklar sadece yasta değil, artık isyanda olduğumuzu ifade ediyor. Hepimizin bildiği gibi, iki genç kadının hunharca cinayete kurban gitmesi ve adını bile bilemediğimiz, çoğu zaman duymadığımız onlarca kadının canice katledilmesi, yüreklerimizi derinden yaraladı. Bu kayıplar, toplum olarak içimizde kapanması imkânsız yaralar açtı. Ancak, bizler şunu iyi biliyoruz ki; birlik olduğumuzda güçlüyüz. Şiddete, tacize ve her türlü haksızlığa maruz kalan her bireyin yanında durmak, onlara destek olmak en büyük sorumluluğumuzdur. Şiddet mağdurlarına sesleniyoruz; Korkma, yalnız değilsin! Unutma ki, arkanda seni destekleyen büyük bir kalabalık var.

      

Bu vahim olayların bir daha yaşanmaması, yeni yaraların açılmaması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Toplumda şiddeti ve cinayetleri normalleştiren her türlü anlayışa karşı, birlik ve beraberlik içinde dimdik duracağız. Kadına yönelik şiddetin, tacizin ve haksızlığın son bulduğu bir gelecek için el ele vereceğiz. Toplum olarak, insan haklarına saygılı, sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yaşamayı hak ediyoruz. Hiçbir insan, cinsiyetinden, yaşından ya da konumundan dolayı ayrımcılığa uğramamalıdır. Hep birlikte, barış ve adalet dolu bir dünya inşa etme gayreti içerisinde olacağız. Yaramızın tekrar deşilmemesini, bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Kadınların ve tüm bireylerin güven içinde, korkusuzca yaşayabilecekleri bir toplum için mücadelemiz sürecek. Biz, biriz. Biz, birlikte güçlüyüz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, her zaman şiddete ve haksızlığa uğrayanların sesi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“CİNAYETLERİN TEMELİNE BAKTIĞIMIZDA UYUŞTURUCU İLLETİNİ GÖRÜYORUZ”

Kadın cinayetlerine ve istismarına tepki göstermek için toplanan gruba destek amacıyla eyleme katılan CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, eylem sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vekil Akbulut: “Hiç konuşmamız gereken konuları konuşuyoruz. Artan kadın cinayetleri, çocuk ölümleri ve bunların hepsini de biz artık eğitimsizliğe bağlıyoruz. Eğitimin daha, eğitim kalitesinin niteliğinin daha fazla artırılması kanısındayız ve ülkemizi içinde bulunduğu uyuşturucu bataklığından çekip kurtarmamız gerekiyor. Bakın öldürülen kadınlara ya da öldürülen çocuklara ya da böyle hunharca işlenen cinayetlerin temeline baktığımız zaman ne yazık ki, en az yüzde 90-95’inde bu uyuşturucu illetinin olduğunu görüyoruz. Muhakkak ve muhakkak Türkiye’yi bu uyuşturucu illetinden temizlememiz gerekiyor. Uyuşturucu kullanan vatandaşlarımız, hemşerilerimiz var ise muhakkak ve muhakkak tedavi edilmesi gerekiyor. Onların sağlığı tamamen toplumsal sağlığı da ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Bu kadın cinayetlerinin ve çocuk cinayetlerinin hem eğitimin kalitesini arttırılarak hem de uyuşturucu ile mücadele edilerek üstesinden Türkiye olarak geleceğimizi düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.

H.Nesibe Solak