Flaş Haber Yeni

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BURDUR HALKI İLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BURDUR HALKI İLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Burdur halkı ile iftar yemeğinde buluştu.

Burdur Belediyesi tarafından her sene geleneksel olarak Cumhuriyet Meydanı’nda verilen iftar yemeğinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Burdur halkı ile buluştu. İftar yemeği sonrası bir dizi konuşmalarını gerçekleştiren Özgür Özel konuşmasına tüm Burdur halkının Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başladı. Özel konuşmasında;”Bugün kardeşim Ali Orkun Ercengiz’in bir geleneksel iftar davetinde sizlerle birlikteyiz. Tabi ele mikrofonu alınca burada siyaset yapacak halimiz yok. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, Ali Orkun Ercengiz bütün vatandaşlarımızın başkanıdır ve tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet yapmakla yükümlüdür. Ben hepinizin öncelikle Ramazan ayınızı kutluyorum. Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Sağlık içinde, afiyet içinde, mutluluk içinde bayrama erişmenizi ve bayramı bayram gibi geçirmenizi ümit ediyorum” dedi.

Genel Başkan Özgür Özel, konuşmasında Filistin’de yaşanan soykırıma da değindi. Başkan Özel konuşmasının devamında şunları kaydetti;”Sözü almışken burada herhalde her birimizin üzerinde mutabakat sağlayacağı bir şeyi talep etmek gerekiyor. O da akan gözyaşının ve kanın durmasıdır. Filistin'de aylardır Hamas'ın yapmış olduğu bir saldırıdan sonra İsrail Devletinin orantısız bir şekilde, hasta gözetmeden hastane gözetmeden, çocuk gözetmeden kadın gözetmeden yaptığı saldırılarla 32 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetti. Bunların çok önemli bir kısmının kadınlar ve çocuklar olduğunu biliyoruz. Mübarek Ramazan ayında çatışmaların durmasını, İsrail’in saldırılarının durmasını ümit ediyoruz ancak olmadı. Dünyadaki 140 ülkedeki sol, sosyal demokrat ve sosyalist partilerin liderlerine mektup yazarak bir ateşkesin sağlanması için çaba içinde olmamızı ifade etmiştim.
Buradan Burdur’dan bir kez daha Filistin’deki zulmün, Filistin’deki saldırıların ve savaşın İsrail’in yapmış olduğu devlet terörünün sona ermesi çağrısında bulunuyoruz"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Filistin’e desteği, bugün de aynı şekilde sürmektedir. Ben 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir bağımsız Filistin Devletinin kurulması, tanınması ve bütün dünyanın bu barış formülüne destek vermesini bir kez daha talep ediyorum. Akan kanın durmasını, Filistin başta bütün İslam coğrafyasına ve güzel memleketimize barışın hakim olmasını Cenabı haktan niyaz ediyorum. İki şeyin rengi olmaz; annenin gözünün yaşı ve rengi yoktur. Bunun milleti yoktur, ulusu yoktur, mezhebi yoktur bir de emekçilerin alnının terinin rengi yoktur. Ben tutulan oruçların bir kez daha Allah katında kabul olmasını, yapılan ibadetlerin kabul olmasını, Ramazan’ın sadece aç kalmak, su içmek demek değil aksine bu hislerle, güzel bir dille iyi dileklerle yardımlaşarak ve birbirimize sahip çıkılarak geçirildiğinde gerçek anlamda Ramazan'ın yaşanmış olacağını bir kez daha hatırlatıyorum. Her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum, ailelerinize, sevdiklerinize, selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum. Sağ olun, var olun”

 

,MELİSA ADINISEVER-HALE PAK