Flaş Haber Yeni

CUMHURİYET HALK PARTİSİ EĞİTİMDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT ÖZÇAĞDAŞ BURDUR’DA

CUMHURİYET HALK PARTİSİ EĞİTİMDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT ÖZÇAĞDAŞ BURDUR’DA

Cumhuriyet Halk Partisi Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş Burdur’da konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş Burdur ziyaretleri kapsamında, ilk olarak Burdur Belediyesi İstasyon Park’ta sendika başkanları ile bir araya gelerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.
Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanlığı binasına geçen Genel Başkan Yardımcısı Suat Öz Çağdaş burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Özçağdaş eğitimdeki sorunları eleştirdi. Özçağdaş eleştirisinde; okullardaki temizlik, teknik eleman eksiklikleri olduğunu savundu.  Özçağdaş ayrıca,  öğretmen atamaları ile ilgili sorunlar olduğunu açıkladı. 
Basın mensuplarının sorusu üzerine Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda eğitimde neler yapacaklarını sıralayan Özçağdaş: “Köy enstitülerinden olan, dönemin diğer okullarında da, öğretmen okullarında olan, aydınlanma felsefesinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Fikri Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür’ nesiller istiyoruz. Öyle olursa bulunduğu mevki ne olursa olsun hakikati söylemekten çekinmeyecek bürokratlar, iş insanları, siyasetçiler olacaktır. “ ifadelerine vurgu yaptı. 
Taşımalı eğitime değinen Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş şunları kaydetti:
“Her gün 1.2 milyon öğrenci kendini bulundukları yerden başka bir taşıyor. Bir çocuk için en iyi okul annesine, babasına en yakın okuldur. 18 bin köy okulu kapatıldı. Çocuklar 30 kilometreden okullara taşınıyor. Biz çocukların yerelinde eğitim almasını istiyoruz. Türkiye’de köylerde çocuk varsa o köylerde okullar açılacak. Bunu temin edeceğiz.”

Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Burdur programı kapsamında bugün saat 20.00'de Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Merkezi Amfi Salonda Halk Buluşması etkinliğine katılacak.

Hale Pak