Flaş Haber Yeni

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR’DA ÖN SEÇİM Mİ TEMAYÜL MÜ?

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR’DA ÖN SEÇİM Mİ TEMAYÜL MÜ?

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR'DA ÖN SEÇİM Mİ TEMAYÜL MÜ? TARTIŞMALARA CEVAP GELDİ!

Burdur'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) aday belirleme süreci üzerine yaşanan tartışmalara ilişkin gelişmeler, partinin önümüzdeki dönemdeki stratejisini belirleme noktasında merak konusu olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı Kadir Koç'tan "Ön seçim mi? Temayül mü?" sorularına cevap geldi.

  

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut; “Tüzüğümüz gereği; hem ön seçim, hem temayül, hem de merkez yoklaması değerlendirmeler arasında. Tabi şu anda mevcut belediyelerle alakalı genel başkanımızın açıklamış olduğu bir söz var. Zannedersem ilk önce yapılacak memnuniyet anketi söz konusu. Memnuniyet anketinden sonra zannedersem diğer aday adaylarının da içinde (Tarkan Büyükyörük ve yarın bir gün başka isimler de başvurabilir onu tam bilmiyorum) genel olarak bütün aday adaylarının olacağı bir anket değerlendirmesi, il başkanımızın az önce ifade ettiği gibi ön seçimin daha ağırlı olmasını il başkanımız her platformda dile getirdi. Benim tercihim de Cumhuriyet Halk Partisinin her zaman her yerde söylediğimiz gibi gerçek sahipleri üyeleridir. CHP’nin milletvekili adaylarının da belediye başkanları adaylarının da belirlenmesinin en doğru yolunun ön seçim olduğudur.” dedi.

CHP Burdur İl Başkanı Kadir Koç; “Arkadaşlar ben bu konuda 3 gün İstanbul başkanlar kurulu 2 gün Ankara başkanlar kurulunda birden fazla aday çıkan ilçelerimiz ve merkezimizde il yönetim kurulu, merkez ilçe yönetim kurulu, Yeşilova, Karamanlı ve Çeltikçi yönetim kurulları birden fazla aday olması halinde oy birliğiyle ön seçim kararı almış ve hem örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı hem de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı daha dün birine, Ankara’da da birine hepsini sundum. Şuanda erken konuşmak istemiyorum ama üyelerin kararının önemli olacağını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

MELİSA ADINISEVER-H.NESİBE SOLAK-HALE PAK