Flaş Haber Yeni

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR'DA 100'ÜNCÜ YIL KUTLAMASI

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR'DA 100'ÜNCÜ YIL KUTLAMASI

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 100’üncü kuruluş yıl dönümü Burdur'da kutladı. 9 Eylül 1923’ten bu yana 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yılki kutlamaları Burdur'da çelenk sunumu eşliğinde gerçekleşti. 9 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı, ardından Atatürk büstüne çelenk sunuldu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program devamında konuşma gerçekleştiren Burdur İl Eğitim Sekreteri ve İl Başkan Vekili Aysun Ulusoy'un günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atamızın mirası olduğunun altını çizen Ulusoy; ''Mustafa Kemal Atatürk, emparyalizme karşı dünyada ilk kez ulusal bağımsızlık savaşını kazanmış bir önderdir. 

Cumhuriyet Halk Partisi Atamızın mirasıdır. Biz Cumhuriyetçiyiz. Biz Milliyetçiyiz. Biz Halkçıyız. Biz Devletçiyiz. Biz Laikiz. Biz Devrimciyiz. 

Cumhuriyet Halk Partisi tam bağımsızlıktan yana, anti emparyalist özgürlükçü ve barıştan yanadır. Altı okun ilkeleri bir bütündür. Bu ilkeler birbirindengüç alır ve denge oluştururlar. Cumhuriyet Halk Partisi için tam bağımsızlık demek, iktisat ve adalet kültür gibi her alanda tam bağımsızlık ve tam özgürlük demektir. Partimiz bağımsızlık ve özgürlüğün güvencesidir. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti olan Cumhuriyet ve kuruluş değerlerimizi yok etmeye çalışanlara karşı, hepimizin en temel görevinin bu emanete sahip çıkmak, büyütmek ve geleceğe taşımak olduğunun bilincindeyiz. Burada sizlere hitap edebiliyorsam, kadınlarımız, kadın sporcularımız, kadın bilim insanlarımız başarılara imza atabiliyorsa bu Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesindedir. Atama bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür eden Ulusoy'un konuşmasından sonra program sona erdi. Çelenk Sunma Programına, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İlyas Divarcı ve Önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye ve İl genel meclisi üyeleri katılım gösterdi. 

Çelenk sunumu programının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası’nda devam eden program saat 18.00’da pasta sunumu ile sona erdi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ali Orkun Ercengiz; ‘’Cumhuriyet Halk Parti’mizin kuruluşunun 100. Yılında önce Cumhuriyet Meydanı’nda Anıta çelenk sunarak ardından da il binamız önünde kutlama yaptık.
Nice 100 yıllara..'' mesajını paylaştı.

MELİSA ADINISEVER-HALE PAK