Flaş Haber Yeni

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI MEHMET ŞİMŞEK:   “HERKES DAMACANA TAŞIMAKTAN BEL FITIĞI OLDU”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI MEHMET ŞİMŞEK:   “HERKES DAMACANA TAŞIMAKTAN BEL FITIĞI OLDU”

 AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek; “31 Marttan sonra geldiğimizde süre kaybı olmasın yazın susuzluk çekmeyelim. İnsanlar damacana taşımaktan herkes bel fıtığı oldu.” dedi.

AK Parti Burdur İl Başkanlığı ilimizin en önemli sorunları arasında ilk sırada yer alan içme suyu hakkında basın toplantısı düzenledi. 8 Mart 2024 Cuma günü saat 12.00’da Grand Özeren Otel’de düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz, İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Cumhur ittifakı adayı Mehmet Şimşek Burdur’un içme suyu sorunu ve çözüm yolları hakkında önemli açıklamalarda bulundular. Mevcut Burdur Belediyesini bu konuda eleştirdiler.

Toplantıda konuşan Cumhur İttifakı adayı Mehmet Şimşek, “Bu sorunu dert edinmek gerekiyor ki biz dert edindik. 31 Marttan sonra geldiğimizde süre kaybı olmasın yazın susuzluk çekmeyelim. İnsanlar damacana taşımaktan herkes bel fıtığı oldu.” sözlerine yer verdi.

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, içme suyu meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu hatırlattı. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz;   “Şehrin ihtiyaçları söz konusu olunca bizim için AK Parti, CHP, MHP kesinlikle ikinci planda olur.” vurgu yaptı.

İl Başkanı Mustafa Özboyacı ise; “Biz bu şehirde yaşıyoruz. Hep beraber yaşıyoruz. Su kesildiği zaman hepimizin evinde sular kesilecek. Biz yarın ihtiyaçlarımızı gideremeyeceksek, bu hepimize zarar getirecek.” dedi.

“SU MESELESİ SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE” HATIRLATMASI

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz: “Bu konu genel seçimler sürecinde benim 27 Mayıs günü bir programda Burdur su meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu ifade ederek, meselenin çözümü noktasında üzerimize ne düşüyor ise bunu yapmak için elimizden gelen her şeyi yapmak için seferber olacağımızı kamu oyuna deklare etmemde,  ve seçildikten sonra da il başkanımız ile birlikte yeminizi ettikten (TBMM)  sonra 19 Haziran tarihinde il, merkez ilçe başkanımız ile birlikte belediye başkanımız (Ali Orkun Ercengiz) makamında içme suyu ile ilgili DSİ Bölge Müdürümüzü de alarak Burdur’un su meselesini bütün boyutları ile yani 2023 yazı olası bir su krizinde ne yapabiliriz. Bu konu DSİ ciddi önlemler aldı. Orada bir politika ürettik.  Geçen yıl yağışların uzun sürmesi ile birlikte kriz seviyesine gelecek bir içme suyu yaşanmamıştı. Allah’tan böyle bir şansımız oldu. 2024 yılı ve sonrasını, 5o yıllık bir süreçte Burdur’un su meselesini nasıl çözeceğimizi ortaklaşa bir akıl üreterek faydalı ve verimli bir mutabakat oldu. Başkanımız ev sahipliği yaptı. Kendisi de bize bu ziyaretten teşekkür etti.  Bundan sonra bu süreç başladı. Bu ziyaretten sonra Ankara’da başkanım bana bir dosya verdi.” hatırlatmasında bulundu,  o tarihte yapılan süreci anlattı.

KORKMAZ: “BAKAN ONAYINA KADAR BİZZAT TAKİP ETTİM”

Projenin göl geçişinden dolayı bir ayağının Isparta’da olduğunun altını çizen Milletvekili Prof. Dr. Korkmaz: “Isparta sürecini aktif olarak müdahale ettik. Neticede uzun ve yorucu süreçten sonra bakan onayına kadar bizzat takip ettim.” dedi.

KORKMAZ: “YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME”

İsim zikretmeden göndermede bulunan AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz: “Geçen hafta başkanımız ‘Ben takip edemedim bakanın onayından çıktığını, çıkar çıkmaz, su işini çözdüm hayırlı olsun’  diye. Benim burada beklentim basit bir teşekkürdü. Yani, biz şöyle bir süreç başlatmıştık. ‘Burdur Belediye Başkanlığı’nda il başkanımız, siyaseten bu işe sahip çıkmışlardı Allah razı olsun. Burdur adına birlikte çalışmaktan mutlu oldum.’ ifadesi bizim için yeterliydi. Bu teşekkürü göremeyince ben de konuyu kendi açımdan anlatan bir mesaj yayınladım. Arkasından başkanımız ‘İşte başkan sen misin, o mu? İLBANK falan gibi’ Burdur’un siyaset diline yakışmayan bir açıklama yaptı. Ben bunlara girmeyeceğim. Seçim dönemi ister istemez halk nezdinde süreci oluşturma çabası, her, siyasetçinin hakkıdır. Ama yiğidi öldür, hakkını yeme diye bir Atasözü vardır.” sözüne vurgu yaptı.

KORKMAZ: “TAKIMIN LİDERİ DE KAPTANI DA MEHMET ŞİMŞEK’TİR”

Bu konu ile ilgili Cumhur İttifakı adayı Mehmet Şimşek Bey ile başkent Ankara’da değişik ziyaretlerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Milletvekili Korkmaz: “Belediye başkanı adayı işler bittiği zaman nereye gidecek? 1 Nisan’da görev aldığı zaman birçok meselenin çözümü için Ankara’ya gitmeyecek mi? Gerek Sağlık Bakanlığı, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gerek bir takım projeler ile ön görüşmeler yapmak üzere başkan sen misin o mu? Bunlar sığ tartışmalar. Burdur’un Belediye Başkanı Mehmet Şimşek’tir. Öyle kalacaktır. Burdur Belediye Başkanı yerel lideri Mehmet Şimşek’tir. Bizler 2 vekil, İzzet  (Akbulut) vekil dahil olmak üzere yerel yönetimin istekleri ve talepleri çerçevesinde Ankara’da başkanın liderliğindeki birer oyuncuyuz. Takımın lideri de kaptanı da Mehmet Şimşek’tir kardeşim.” sözlerini kaydetti.
Milletvekili Korkmaz konuşmasını “Bunun ötesi bir şey yoktur. Bunun ötesinde yapılmak istenenler toluma algı mesajı vererek, toplumun zihnini karıştırmaktır. Ben bunun ötesinde söz söylemeyi doğru bulmuyorum.” sözleri tamamladı.

KORKMAZ: İÇME SUYUNDA YENİ ÇÖZÜM  “BADEMLİ BARAJI”

Basın mensuplarının sorusu üzerine konuşan Milletvekili Korkmaz, “Burdur’un içme suyunu sağlayacak Belkaya Barajı’ndan vazgeçildiğini, Bademli Barajı üzerinde bir başka çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Milletvekili Korkmaz açıklamasında şunları kaydetti:  “Bademli barajı üzerinde bir başka çalışma yürütülüyor. Şu anda proje aşamasında, bu proje bittiğinde Burdur’un içme suyunu Bademli Gölet’inden 50 yıllık perspektifte çözülmesi planlanıyor. Proje aşaması bitiği zaman teknik süreçler, bunun ihalesi sürecini Devlet Su İşleri  (DSİ) marifeti ile yapıp Burdur’un da buradan su talebi ile buradan çözeceğiz.” dedi.

KORKMAZ:  “ARITMANIN BOZULMA TEHLİKESİ VAR”

İçme Suyu Arıtma Tesisinin düşük kapasite ile çalıştığı zaman bu yatırımı kaybetme riski olduğunu savunan Milletvekili Korkmaz: “Bu arıtmayı düşük kapasite ile çalıştırdığınız zaman, gözenekleri bir takım mikro organizmalarla rahatsızlanıyor. Ağır bir sıkıntıya girerek teknolojik yatırımı da kaybetme riski var Burdur’un. Devlet Su İşlerinin 30 yıllık faizsiz verdiği bir alt yapıdır.” açıklamasında bulundu.

OĞUZ: “SÖZ KONUSU OLUNCA BİZİM İÇİN AK PARTİ, CHP, MHP KESİNLİKLE İKİNCİ PLANDA OLUR”

Milletvekili İzzet Akbulut vekil de dahil 3 milletvekili, Burdur’un milletvekilleri olarak şehrin beklentilerini, şehrin problemlerini çözmek üzere millete vekaleten görevlendirildiklerini dile getiren AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, “Üç milletvekili olarak söylüyorum, bizler şehrin problemleri şehrin ihtiyaçları söz konusu olunca bizim için AK Parti, CHP, MHP kesinlikle ikinci planda olur.” dedi.

ŞİMŞEK: “HERKESİN İLK GÜNDEM MADDESİ İÇME SUYU”

Gittikleri her yerde Burdur’un ilk gündem maddesinin içme suyu olduğunu dile getiren Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkanı Mehmet Şimşek yaptığı konuşmada: “Biz Burdur’a hizmetkâr olmak için yola çıktık. Aday adayı olduk. Aday adaylığı sürecinden sonra da aday olduk. Şehrimizi karış, karış, mahalle, mahalle, sokak, sokak gezmeye başladık. Nereye gittiysek kiminle oturduysak 7’den 70’ne herkesin ilk gündem maddesi maalesef içme suyu. Bun a vakıf olduktan sonra sayın il başkanıma, sayın vekilime dedim ki; bunu nasıl çözeriz? Çözülmesi lazım. Sayın vekilim bize sizlere bahsettikleri süreci anlattılar. Biz bir çözüm noktası olması lazım dedik. Ve biz de bir yol haritası çizdik. Öncelikli olarak Ankara’ya İller Bankası ziyaretimiz oldu. Sadece İller Bankası değil. Farklı bakanlıkları ziyaret ederek Burdur’un sorunları ne ise bir an önce çözülmesi ile alakalı sürece dahil olduk.” diye konuştu.

ŞİMŞEK: “HERKES DAMACANA TAŞIMAKTAN BEL FITIĞI OLDU”

“Yağmur yok, su yok,  Sondajlardan 50-60 metreden sular 210-220 metreye indi. Hatta bir sondaj suyunun da tamamen bittiği ile alakalı bilgiler var. Su az olduğu için maalesef arıtma çalışmıyor. Önümüzde bizi çok olumsuz senaryo bekliyor. Bunu kime sorarsanız sorun herkesin öngörebileceği bir durum. Ben bu süreçte belediye başkanı olsaydım vekillerimizin kapısını aşındırır, bakanlıklara gider bu para nereden alınacak ise ki İller Bankası bunun kaynağı orada kapının önünde yatar bu paranın alınması için gayreti gösterir şu aşama da seçimden öncede ihale aşamasına getirirdim ki vatandaşa derdim ki kardeşim bu yaz su sorunu yaşamayacaksınız. Hadi vekillerimize gitmediniz.  Siyasi bir irade dediniz. İzzet vekilimiz var. İzzet vekilimiz TBMM’de Burdur ile alakalı sürekli bilgilendirme yapıyor. Kendine teşekkür ediyorum. İzzet vekilimiz al yanına onunla birlikte gir bakanlıklara. İzzet vekilim gittiği zaman kapıyı mı açmayacaklar? Bu sorunu dert edinmek gerekiyor ki biz dert edindik. 31 Marttan sonra geldiğimizde süre kaybı olmasın yazın susuzluk çekmeyelim. İnsanlar damacana taşımaktan herkes bel fıtığı oldu.” sözlerine yer verdi.

Halil İbrahim Kara – H. Nesibe Solak