Flaş Haber Yeni

Çoban Köprüsü Projesinin 5. TPM Toplantısı Burdur’da gerçekleştirildi

Çoban Köprüsü Projesinin 5. TPM Toplantısı Burdur’da gerçekleştirildi

Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen Çoban Köprüsü (Shepherd Bridge) projesinin kapanış toplantısı olan 5.TPM toplantısı Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Sırbistan, İspanya ve Yunanistan ortakları, Türkiye ortaklarından ise; Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, il müdür yardımcısı Erol Koç, şube müdürleri, ilçe müdürleri, projenin koordinatörü Veli Peksüslü,  D. Selin Candan, Ercan Çelik, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Dalgar, Prof. Özkan Elmaz, Prof. Mahiye Özçelik, Doç. Burcu Menekşe Balkan, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Osman Ekicibaşı, Burdur Valiliği’nden Mahizer Kars, projenin mimarı çobanlar, sivil toplum kurum temsilcileri ve il müdürlüğü personelleri katıldı.

Proje koordinatörü Veli Peksüslü toplantının açılış konuşmasında; “Çoban köprüsü projesinin 2019 yılında başladığını ve projenin ortaklarla beraber büyük bir özverili çalışmayla bugünlere geldiğini” söyledi. Proje faaliyetlerinden de bahseden Peksüslü; Tüm ortakların emeğiyle çobanlara mesleklerinde rehber olacak kitapçıklar hazırladıklarını bununla birlikte proje kapsamında Burdur kadın çobanlarını Sırbistan ve Yunanistan’a götürerek oradaki profesörlerden eğitimler aldıklarını  ve oradaki çobanların yaşamlarını, yetiştirdikleri hayvanları, işletmeleri görerek farklı besleme ve yetiştirme teknikleri konusunda fikir sahibi olduklarını da dile getirdi.

Kıymetli çobanlarımız olmasaydı bunların hiçbirini yapamazdık diyerek sözlerine devam eden Peksüslü, çobanlara ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederek yeni projeler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Proje kapsamında Yunanistan’ın Selanik kentine giden çoban Sümeyra Korkmaz, Bu projenin içinde yer aldığı için çok mutlu olduğunu, çobanlık mesleğinin zor ama severek yaptığı için zorlanmadığını, gecesi gündüzü olmayan mesleği olmasına rağmen eşinin de desteğiyle bu projeyle bir ülkeye gidebildiğini,   orada aldığı eğitimler, gördüğü işletmeler ve tanıdığı insanlar sayesinde işinde yaşamında farkındalıklar oluşturduğunu söyledi.

Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul; “Kapanış toplantısına gelen misafirlere, projede emeği geçen herkese teşekkür ederken, projenin kurum için çok önemli bir proje olduğunu, yurtdışına proje sayesinde değerli çobanların gitmesi oraları görmüş olmaları ülkemiz çobanlarıyla yabancı diğer çobanların karşılıklı mesleki fikir alışverişinde bulunmaları çok önemli ve değerli.” dedi. Tuğrul ayrıca; “Diğer kurumlarımızla proje vesilesiyle uyum içinde çalışılması, bu projelerin devamlılığı açısından  örnek bir proje” dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Dalgar; “Hayvancılık alanında 5 yıldır 40’a yakın yürüttüğümüz projeler var. Bununla birlikte köylerimizde hocalarımızın çiftçilerimize yönelik verdikleri sayısız eğitimler var. Bölgemize üniversitemizin temel görevleri olan eğitim öğretim ve araştırmaların yanı sıra bölgenin belli bir alandaki kalkınmasına da katkı sağlaması açısından devletin özel bir misyon yüklediği üniversiteyiz. Bu beklentiden de oldukça memnunuz ve daha fazla ne yapabiliriz konusunda sürekli çiftçilerimizle kurumlarımızla çalışmalar içindeyiz. Bu projede onlardan biri ve il müdürlüğüyle ortak çalışmamızda görev alan üniversitemiz veterinerlik fakültesi hocalarımıza, desteklerinden dolayı il müdürümüze ve diğer proje ekibine çok teşekkür ederiz. Bu faaliyetlerimize, organizasyonlarımıza, kurumlarımızla işbirliği içinde çalışmaya bundan sonda da üniversite olarak devam edeceğiz. Biliyoruz çobanlarımız için meslekleri zor fakat üretmeye devam etsinler bizler her zaman yanlarındayız. Üniversite olarak her zaman maddi manevi desteğe hazırız.” dedi.

Haber Merkezi