Flaş Haber Yeni

CHP LİDERİ ÖZEL BURDUR’DA BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINI TANITTI

CHP LİDERİ ÖZEL BURDUR’DA BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINI TANITTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Özgür Özel,  Proje ve Belediye Başkanı adayları tanıtım toplantına katılmak üzere Burdur’a geldi.  15 Mart 2024 Cuma günü saat 18.00 Burdur Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda partileri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur Belediye Başkan adayı Ali Orkun Ercengiz,  Ağlasun Belediye Başkanı Adayı Gülsüm Güçlü, Bucak Belediye Başkanı Adayı Hülya Gümüş,  Bucak Kızılkaya Belediye Başkanı adayı Şeref Coşar,  Çavdır Belediye Başkanı Adayı Ali Okan Yücel, Çeltikçi Belediye Başkanı Adayı Ahmet Şengil,  Gölhisar Belediye Başkanı Adayı İbrahim Bütün,  Gölhisar Yusufça Belediye Başkanı adayı Ümmühan Sinem Ulukan,  Kaaramanlı Belediye Başkanı adayı  Ali Hacıbeyoğlu, Yeşilova Belediye Başkanı Adayı Okan Kurd’u  tanıttı.

ADAYLARIN 3’Ü KADIN

Genel Başkan Özel tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada:  “Burdur'da 15 belediye var. Maalesef sadece partimizin 2 belediye başkanı var. Ama bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Burdur’da çok önemli bir başarıyı kovalıyor.” dedi.

Burdur’daki Belediye Başkanı adaylarının yaş ortalamasının 45 olduğunun altını çizen CHP  Genel Başkanı Özgür Özel; “Yani Burdur’daki ekip benden 4 yaş genç. Bucak’taki Hülya Gümüş 28 yaşında adayımız. Gülsüm Güçlü Ağlasun’da 49 yaşında adayımız. Ümmühan Sinem Ulukan Yusufça’da 27 yaşında adayımız. Burdur’da 3 kadın adayımız var. 3 kadın adayımızı önce Burdurlu kadınlara, sonra da kadın haklarına saygılı, eşit temsile, eşit yaşama inanan Burdur’un centilmen erkeklerine emanet ediyorum.” diye konuştu.

İŞTE AÇILIŞI YAPILAN 15 AYRI PROJE:

CHP Genel Başkanı Özel programda, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in 15 ayrı projesini 15 Mart 2024’te açılışını yaptı.

Açılışı yapılan projeler şu şekilde:

1- İçme Suyu Arıtma ve Yumuşatma Tesisi

2- İleri Biyolojik Arıtma Tesisi

3- Belediye Kreşleri

4- Engelli Gündüz Bakım Evi

5- Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu

6- Cumhuriyet Meydanı

7- TOKİ Semt Pazarı

8- Armağan İlci Semt Pazarı ve Spor Kompleksi

9- Ali Bey'in Değirmeni

10- Kent Belleği Evi

11- Hünerli Eller Kadın Kooperatifi

12- Belediye Hizmet Binası

13- Halk Ekmek, Halk Market

14- CYM FİT Spor Salonu

15-40 Yeni Park

ÖZEL, SALDA GÖLÜNÜ GÜNDEME TAŞINI

NASA tarafından da mercek altına alındıktan sonra tüm Dünya genelinde tanınan Salda Gölü hakkında da konuşan CHP lideri Özel; “Yeşilova’yı önümüzdeki dönem yönetmeye talip olan Okan Kurd başkanımız Salda Gölü ile tarafımdan görevlendirilmiştir. Hem yetkilendirilmiştir, hem de bundan sonra yapacakları tarafımızdan desteklenecektir. Okan Kurd’un  seçilmesinden sonra Salda’nın Dünya’da en doğru şekilde kurtarılmasına yönelik projeleri çalışacağız. Dünya’nın en ileri kuruluşlarından çevre, hibe projeleri için gayret göstereceğiz. Ben Sosyalist Enternasyonal’in başkan yardımcısı sıfatım ile Dünya’daki siyasi akrabalarımızın Salda Gölü’ne sahip çıkması, doğru projelendirilmesi,  en uygun şartlarda hibe ya da çok düşük faizli uzun vadeli krediler için hep birlikte çalışacağım.” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel, konuşmasının sonunda Ak Parti Hükümetine bir takım eleştirişlerde bulundu. Halil İbrahim Kara