Flaş Haber Yeni

CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, “Kadın Cinayetleri Politiktir!”

CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, “Kadın Cinayetleri Politiktir!”

CHP Kadın Kolları tarafından tüm yurtta eş zamanlı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle basın açıklaması yapıldı. Burdur’da ki açıklama ise, CHP Burdur Parti Binası’nda bugün saat 11.00’da CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer tarafından gerçekleştirildi.

Açıklamasına 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün hikayesini anlatarak başlayan CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Malatya'da 14 yaşındaki Elif Gültekin'in intihar ettiği öne sürüldü. Savcılık soruşturmayı yeniden başlattığında, Elif'in töre cinayetine kurban gittiği üç yıl sonra anlaşıldı.

Eskişehir'de evinin bodrumunda ölü olarak bulunan 41 yaşındaki iki çocuk annesi Beyhan Biçer'in intihar etmediği, evli olduğu Ercan Biçer tarafından öldürüldüğü ise iki yıl sonra ortaya çıktı.

Edanur Demir, öldürüldüğünde 17 yaşındaydı. Antalya' da bir kafede çalışıyordu. Semih Melih D. tarafından öldürüldü. Sanık ifadesinde "Tabanca ile saka yapmak istedim" dedi. Nasıl bir şakaysa, namluyu Edanur'un başına doğrultmuştu!

Sıla Şentürk, öldürüldüğünde 16 yasadaydı. Ailesinin defalarca karakola giderek şikâyetçi olduğu, 10 ayrı suçtan sabıkası olan Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü.

Hasret Dalkoparan, öldürüldüğünde 20 yaşındaydı, 1,5 yaşında çocuğu vardı ve 5 aylık hamileydi. Katili, dini nikâhla birlikte olduğu Ozan Dum idi.

İsimlerini tek tek saymanın günler süreceği binlerce kadın katledildi! Bu kadınlar sayı değildi, hayatın ta kendisiydi. Anne, evlat, abla, kız kardeş, arkadaş, öğretmen, doktor, mühendis, hemşire, karsı komsu. Yasamdan koparılan kadınların arkasında gözü yaşlı anneler, babalar, çocuklar kaldı. Kimimiz öğretmenini, kimimiz doktorunu, kimimiz sırdaşını, kimimiz akrabasını sonsuzluğa uğurladı.

O nedenle bugün 81 il, 973 ilçede kadın erkek tek ses olduk. Haykırıyoruz.

Kadın Cinayetleri Politiktir!

Değerli Basın Mensupları, iktidarın kadını yok sayan politikalarına karşı, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınları güçlendiren eşitlikçi politikaları hayata geçireceğiz. Bu mücadeleyi kadın erkek bir arada vereceğiz.

Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirdik. Genel Merkezimizde bir ‘Alo Şiddet’ hattı kurduk. ‘YaşamHak’ projemiz aracılığıyla hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7 gün 24 saat ücretsiz destek hizmeti verdik vermeye de devam ediyoruz.

YaşamHak projemiz kapsamında bugüne kadar binlerce kadının hayatına bire bir dokunduk. 81 ilde 129 gönüllü avukat ekibi kurduk. Bu sürede bin 135 kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı duruşmasını takip ettik. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 125 protokol imzaladık.

İktidara geldiğimizde, yol haritamız hazır. Kadını güçlendirecek eşitlikçi politikaları derhal uygulamaya koyacağız.

Bizlere ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten kalan büyük bir mücadele mirası var! Hiç birimiz eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bugün sokaklara çıkarken, haklarımızı ve demokrasiyi savunmak için bir arada olacağız, kadın erkek hep birlikte sesimizi yükselteceğiz.”

Haber Merkezi