Flaş Haber Yeni

CHP BURDUR'DAN MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI AÇIKLAMASI

CHP BURDUR'DAN MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI AÇIKLAMASI

CHP İl Başkanı Mehmet Cevni,  dün Burdur Cumhuriyet meydanında  saat 14.00’da düzenlediği basın toplantısında emekli ve memura yapılan zam oranlarının düşük olduğuna dikkat çekerek bir takım eleştiride bulundu.  81 ilde eş zamanlı olarak yapıldığı belirtilen yazılı basın metnini okuyan  CHP Burdur İl Başkanı Mehmet Cevni, “2015 yılında ortalama memur aylığı asgari ücretin 2,44 katı iken 2023 yılı için ortalama memur aylığı yüzde 30 zamla asgari ücretin 1,43 katına kadar gerilemiştir. Öyle ağır bir tablo söz konusu ki, Türkiye’de 13,9 milyon emekli ve dul yetimin 8 milyonuna yakını asgari ücretin altında aylık almaktadır. SGK’nın son verilerine göre ülkemizde 4 milyon 84 bin dul yetim aylığı alan vatandaşımız bulunuyor. Dul ve yetimlerimizin kimisi aylık 800 TL ile, kimisi 1000 ile, kimisi ise 1500 TL ile geçinmek zorunda bırakılmaktadır.” dedi.

En düşük emekli aylığının 5500 lira olarak açıklandığını sözlerine ekleyen CHP Burdur İl Başkanı Cevni: ”Genel Başkanımızın çağrıları olmasa bu artış dahi gerçekleşmeyecekti. En düşük emekli aylığı alanlar yine haklı olarak “Ya Kemal bey olmasaydı” ne olurdu diye sordu.  5500 TL ile bir ayda kim geçinebilir?” sözlerine yer verdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE GELECEK

CHP Burdur İl Başkanı Cevni, basın açıklamasını şu şekilde tamamladı: “ İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan çıkaracağız. Emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen çıkartacağız. Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz. Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğiz. Hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız.”

Halil İbrahim Kara