CHP BURDUR’DAN “EĞİTİM MARATONU” AÇIKLAMASI

CHP BURDUR’DAN “EĞİTİM MARATONU” AÇIKLAMASI

CHP Burdur İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından başlatılan Eğitim Maratonu hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması bugün saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Açıklamaya CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, CHP belediye ve il genel meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda CHP’li katıldı.

Açıklama Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl başkanı Kadir Koç tarafından yapıldı.

Başkan Koç basın açıklamasına: “24 saat önce partimizin Ankara'da Meclis yanındaki Milli Egemenlik Parkı'nda başlattığı Eğitim Maratonu az önce sonlandı. 24 saat boyunca, yüze yakın konuk ile eğitim gündemini konuştuk. Akademisyenler, uzmanlar, sendika yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizin katılımıyla gerçekleşen Eğitim Maratonu'muzun açılışını Genel Başkanımız Özgür Özel yaptı.” diyerek başladı.

İl Başkanı Kadir Koç: “İlk çıktı olarak diyebiliriz ki, eğitim konuşmak için ne 24 saat ne de 48 saat yeterli değil. Çünkü eğitim sistemimiz maalesef bugün ne çağdaş, ne laik, ne bilimsel ne de kamusal bir hizmet anlayışına sahip. Eğitimin bileşenleri olan; öğrenciler, öğretmenler, veliler, yöneticiler, hizmetliler, sendikalar, stklar ve niceleri, eğitimin birçok farklı başlığından ve okul ortamında yaşananlardan, eksikliklerden muzdarip durumda. Bir çıkış yolu yok, nereye giderseniz gidin ülkemizin en dertli ve en eksik alanı eğitim. Gün geçtikçe de eğitim alanındaki bu dertler ve sorunlar, eksiklikler hatta yanlışlıklar devam etmeye, ettirilmeye çalışılıyor.” ifadelerine yer vererek Cumhuriyet Halk Partisi tarafından bugün 24 saat gerçekleştirilen Eğitim Maratonu'ndan elde edilen sonuçlar paylaştı.

Başkan Koç elde ettikleri verilere göre, hükümetin milli eğitim politikalarını eleştirerek, verilere yer verdi.

H.NESİBE SOLAK-ZUHAL DALDAL