Flaş Haber Yeni

CHP BURDUR İL BAŞKANI KADİR KOÇ;"MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NI GÖREVDEN ALMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ"

CHP BURDUR İL BAŞKANI KADİR KOÇ;

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR'DA BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kadir Koç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen basın açıklaması Burdur’da da 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 11.00’da Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Binası’nda gerçekleşti.

  

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN NE DEDİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ;“Sizin ‘tarikat’, ‘cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben, bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

İl Başkanı Kadir Koç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i görevden alma çağrısı yaptı.

Koç yaptığı basın açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder” şeklinde ifade ederek önemini vurguladığı Milli Eğitim, mevcut iktidarın tam bir başarısızlık içinde olduğu bir alandır. Milli eğitim, ülkemizi geleceğe taşıyacak kuşakların iyi eğitimli ve donanımlı olmasını sağlayacak en önemli hizmet alanı ve ülke için bir beka sorunudur. Meclis’te kabul edilen bütçe, öğretmenlerin, akademisyenlerin, eğitim emekçilerinin, ailelerin ve en önemlisi ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sorunlarını çözebilecek bir akla, vicdana ve niyete sahip değildir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusu ve şerefi üzerine ant içtiği ‘laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağına’’ yönelik yeminini hatırlatıyor, görevlendirdiği Milli Eğitim Bakanı’nı görevden alması çağrısında bulunuyoruz.” Sözlerine yer verdi.

  

“BEYANLARI ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Kadir Koç konuşmasının devamında;“Bakan’ın verdiği rakamlara göre Milli Eğitim Bakanlığı, bin 167’si resmi kurumlarla olmak üzere 2 bin 709 protokol imzalamış bulunuyor. Bu protokoller, okullarımızın ve milli eğitim sistemimizin gereksinim duyduğu fiziki altyapı, malzeme, yazılım ve/veya donanıma yönelik çeşitli kurumların yapacağı katkılara yönelik değildir. Aksine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın anayasal görevi olan ve öğretmenlerimizin uzmanlığında okul yaşamında geliştirilmesi beklenen yaşam becerilerine yöneliktir. Bunu, Bakan’ın Meclis’te bu protokolleri savunurken ortaya koyduğu gerekçelerden de anlıyoruz. Öğrencilerin bilgi, beceri, davranışlarının geliştirilmesi MEB ve öğretmenlerin görevidir. Tarikat ve cemaatleri, çocukların dağa çıkmasını engelleyen sivil toplum örgütü olarak gördüğüne ve protokol imzalamaya devam edeceğine yönelik beyanları asla kabul edilemez. Bakanın bu sözleri, bugüne kadar zor şartlarda hizmet veren öğretmenlerimizi dağa insan kaynağı yetiştirmekle suçlaması anlamına da gelmektedir.” İfadelerini kullandı.

MELİSA ADINISEVER