Flaş Haber Yeni

CHP 100 YAŞINDA!

CHP 100 YAŞINDA!

CHP 100 YAŞINDA

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 9 Eylül 1923’ten bu yana 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yılki kutlamaları 1922 kişi ile Anıtkabir’de gerçekleşecek. Cumhuriyet Halk Partisi Burdur’un da bu sene kutlamaları ağırlıklı olarak  Ankara'da gerçekleştirmesi planlanıyor. Ziyarete her ilden parti meclisi üyeleri, il, kadın ve gençlik kolları başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları da katılım gösterecek.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönemi dolayısıyla CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut’un Gazetemize verdiği yazılı kutlama metninde; ‘’ Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte kurulmuş, geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı, Cumhuriyet ile birlikte sonsuza kadar yaşayacak ve siyasi arenada da Ulu bir çınar ve her daim yeni bir filiz olan Cumhuriyet Halk Partimizin 100. Yıl dönümü kutlu olsun. Kurucumuz ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yol arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum. Genel Başkanımız başta olmak üzere partimize emek veren tüm yol arkadaşlarımıza saygılarımı sunuyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Burdur’da gerçekleşecek olan 100’üncü yıl dönümü programı 9 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına çelenk sunumu ile başlayacak. Kuruluş yıl dönümü programına Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı Şengül Tekin eşinin rahatsızlığı dolayısıyla katılım gösteremeyecek. Vekâleten İl Eğitim Sekreteri Aysun Ulusoy’un yer alacağı programın ağırlıklı olarak Ankara’da gerçekleşmesi planlanıyor.

MELİSA ADINISEVER